Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Sainz nakon što mu je bolid izgorio: Mogli smo do lagane dvostruke pobjede

[ad_1]

Carlos Sainz najveći je tragičar proteklog trkačkog vikenda u Austriji, gdje se na stazi u Spielbergu njegov bolid zapalio.

Do požara je došlo u samom finišu trke, i to baš u trenutku kada je španski vozač trebao zaobići Maxa Verstappena i osigurati Ferrariju dvostruki trijumf (Leclerc je pobijedio u trci).

“Nije bilo nikakvog nagovještaja da će se to desiti. Desilo se iznenada. Stvarno ne znam šta bih rekao jer je ovo ogroman gubitak bodova i ovo bi bio ogroman rezultat za tim jer mislim da smo mogli do lagane dvostruke pobjede. Bolid je oštećen, što nije idealno. Brzina je bila tu, degradacija guma na našem bolidu je bila jako mala i bili smo brzi. Ali tako je kako je, okrenut ću novu stranicu što prije”, rekao je razočarani Sainz poslije utrke.

Mogao je Ferrari uz Sainzove bodove dodatno smanjiti zaostatak za Red Bullom, ali to je spriječila eksplozija motora u Špnačevom bolidu.

Ovo je teško prihvatiti jer smo bili na putu da smanjimo zaostatak u poretku – i za Maxom i za Red Bullom. Bili smo na putu da ostvarimo ogroman rezultat za tim – ali moramo nastaviti pritiskati, sezona je duga,“ dodao je Sainz, koji se u posljedni tren izvukao iz bolida koji je zahvatio požar.

SCsport.ba