Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Sarajevo u finalu Kupa Bosne i Hercegovine

[ad_1]

Foto: FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva uspjeli su i u revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine savladaju ekipu Igmana iz Konjica. Danas su na Grbavici bordo momci slavili s 2:0, te su s tako s ukupnih 4:0 prošli u veliko finale.

Za današnji trijumf protiv federalnog prvoligaša pogađali su Krste Velkoski i Dal Varešanović, te sada ekipa Aleksandra Vasoskog čeka svog rivala u finalu Kupa, a to će najvjerovatnije biti Velež, koji pred revanš protiv Tuzla Cityja na Tušnju ima prednost od čak 4:0 iz prvog meča.

Nije najbolje Sarajevo otvorilo utakmicu, što od ovog tima ovog proljeća nismo navikli gledati, pa je više loptu u svojim nogama imao Igman u uvodnim minutama.

Prijetio je tim iz Konjica preko Sedina Ljuce u dva navrata, te Armina Bešagića, ali njihovi pokušaji nisu namučili golmana Belmina Dizdarevića.

Sredinom prvog dijela igrači Igmana pokazuju veći nivo grubosti, pa su u dva navrata žestoko startovali na Asmira Suljića i Darka Lazića, a Amir Velić i Ljuca su zbog tih prekršaja i zaradili žute kartone.

Uspostavilo je Sarajevo tada terensku nadmoć, a materijaliziralo ju je u 28. minuti kad je stiglo do vodstva. Rifet Kapić je na desnoj strani lijepo pronašao Dražena Bagarića, on je napravio dobar prodor, a potom povratnom loptom na desetak metara od gola našao Krstu Velkoskog. Velkoski je samo zakucao loptu u mrežu za 0:1.

Nakon tog pogotka, pa sve do kraja prvog dijela, nismo vidjeli veća uzbuđenja ni pred jednim golom. Vrijedi samo pomenuti dalekometni pokušaj Elvisa Bibića, koji je s 30 metara šutirao malo preko gola.

U nastavku je tempo igre dodatno pao, pa smo vidjeli jako malo uzbuđenja, a jedno od rijetkih bilo je ono sa samog starta drugog poluvremena. Tada je Rijad Kobiljar uhvatio dobar volej, ali lopta je završila pored stative.

U 64. je dalekometnim udarcem prijetio Bibić, ali je Dizdarević, uprkos manjim poteškoćama, uspio ukrotiti loptu. Sjajan prodor je nakon toga imao Dal Varešanović, ali na kraju akcije nije uspio pronaći Rijada Kobiljara na drugoj stativi.

Još smo u 82. minuti vidjeli dobar napad Sarajeva, ali na kraju je Hamza Čataković izblokiran u dobroj poziciji.

Konačnih 0:2 u drugoj minuti nadoknade postavio je Varešanović.

Finale se igra 19. maja na Bilinom polju.

Polufinale Kupa BiH:

Igman – Sarajevo 0:2 (Velkoski 28’, Varešanović 90+2’) ukupno 0:4

Stadion: Grbavica (Sarajevo). Gledalaca: 1.000. Sudija: Mirza Kazlagić (Sarajevo). Žuti kartoni: Ljuca, Velić (Igman); Šabanović (Sarajevo).

Igman: Ćeman, Alagić (od 85. Mandžuka), Duraković (od 85. Hebibović), Ćubara, Velić (od 46. Hrelja), Hreljić, Bibić (od 75. Sabljica), Bešagić, Drljević, Kašić (od 75. Alešević), Ljuca.

Sarajevo: Dizdarević, Šabanović, Lazić, Mujakić, Islamović (od 68. Šećerović); Đokanović, Palić, Kapić (od 63. Varešanović), Velkoski (od 63. Hebibović), Suljić (od 46. Kobiljar) Bagarić (od 63. Čataković).

(SCsport)