Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Sinner nakon sjajnog preokreta savladao Rubleva i plasirao se u četvrtfinale Monte Karla

[ad_1]

Duelom Andreya Rubleva i Jannika Sinnera okončan je i današnji program takmičenja na ATP Matersu u Monte Karlu, a pobjedu je nakon velike borbe ostvario italijanski teniser.

Bio je to meč osmine finala turnira, a Sinner je slavio sa 2:1 u setovima. Bilo je 5:7, 6:1 i 6:3.

Loše je Sinner ušao u meč i Rublev je odmah napravio brejk, već u prvom gemu, a Italijan je uzvratio u posljednji tren. Napravio je brejk kad je Rus servirao za set i poravnao na 5:5, ali odmah nakon toga uzvratio je Rublev i došao do 7:5.

Furiozno je odigrao Sinner drugi set i slavio sa ubjedljivih 6:1 za poravnanje, a onda je uslijedio odlučujući treći set.

Rublev je imao probleme na startu, ali je zadržao svoj servis. Ipak, Sinner je nastavio dobro igrati i dočekao je nove brejk lopte, a ovaj put je to znao i iskoristiti i napravio je prednost. Nezaustavljiv je bio Italijan od tog trenutka i završio je posao slavivši 6:3 u posljednjem setu.

Poljak Hubert Hurkacz je također s 2:0 savladao Španca Alberta Ramosa Vinolasa. Prvi set je odlučen nakon taj-brejka, u kojem je bilo 7:2, a u drugom setu je Hurkacz bio ubjedljiv sa 6:2.

Drugi nositelj turnira Alexander Zverev je za sat i 35 minuta savladao Pabla Carrena-Bustu. Po setovima je bilo 6:2, 7:5.

ATP Masters Monte Carlo, 1/8 finala:

Fritz – Korda 2:0

Dimitrov – Ruud 2:0

Davidovich Fokina – Goffin 2:0

Schwartzman – Musetti 2:1

Tsitsipas – Đere 2:0

Zverev – Carreno-Busta 2:0

Hurkacz – Ramos 2:0

Sinner – Rublev 2:1

SCsport.ba