Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Šokantne vijesti u UFC-u: Prochazka mora na dužu pauzu, ali je napravio gospodski potez

[ad_1]

Šokantne vijesti protekle su noći potresle borilački sport. Jiri Prochazka (29, 29-3) više nije UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, a kako se navodi, doživio je tešku povredu zbog koje se nije u mogućnosti boriti duži period.

Nova glavna borba za UFC 282 priredbu bit će okršaj između Magomeda Ankalaeva (29, 16-1) i Jana Blachowicza (39, 29-9).

Ovu vijest je prenio Yahoo! Sports. Ne zna se o kakvoj je povredi riječ, očito je nešto ozbiljno u pitanju, ali je Čeh napravio gospodski potez.

Naime, odlučio je da prepusti svoj pojas prvaka koji je teškom mukom stekao u nedavnoj borbi protiv veterana Glovera Teixeire. Odlučio je Prochazka da “ne koči” cijelu diviziju, te da se oni koji to mogu bore za pojas.

Borba između Ankalaeva i Blachowicza neće biti za titulu prvaka, ali pobjednik iz toga dvoboja će sigurno biti u igri za titulu.

Naravno, ovo stavlja i srbijanskog borca Aleksandra Rakića u igru, koji se vraća nakon teške povrede i sigurno će se naći u kombinacijama za uži krug izazivača. Još je tu puno kandidata u vrhu, a bit će zanimljivo pratiti razvoj događaja.

Također, Glover Teixeira ostao je bez svog napada na titulu, pošto se upravo on trebao u revanšu boriti za pojas protiv Prochazke.

SCsport.ba