Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Šou Kanađanina: Shapovalov u Rimu preskakao mrežu i urlao na navijača, pa se izvinjavao sudiji

[ad_1]

Na turniru u Rimu odigrani su svi današnji mečevi prvog kola, a posebno je zanimljivo bilo u duelu Denisa Shapovalva i domaćeg igrača Lorenza Sonega.

Kanađanin je slavio nakon velike borbe sa 2:1, a meč je trajao tri sata i 13 minuta. Tokom meča je Shapovalov bio suočen i s kaznenim poenom, a dobio ga je u završnici drugog seta zbog nesportskog ponašanja.

Shapovalov je tada preskočio mrežu kako bi sudiji pokazao trag od loptice, što nije dozvoljeno.

Sudija je prethodno odlučio da je loptica prilikom servisa Shapovalova bila u autu, poslije čega je Kanađanin napravio dvostruku servis grešku, koja je donijela Sonegu brejk loptu. Uz kazneni poen, Shapovalov je izgubio taj gem, poslije čega je gubio sa 3:5.

Shapovalov se ni poslije toga nije smirio, pozvao je sudiju da mu pokaže navijača koji ga je ometao dobacivanjem. Sudija je rekao da ne želi da ga izbaci jer nije vidio šta se dogodilo, ali da je vidio da je Kanađanin pričao sa njim i da razumije zbog čega je ljut. Tačnije, Shapovalov je urlao na navijača…

Mnogo toga se dogodilo u trenutku. Moram da popravim ponašanje. Pogriješio sam. Poštovat ću to pravilo, definitivno neću preći preko mreže”, naveo je Shapovalov i izvinio se sudiji poslije meča.

Inače, Fabio Fognini je eliminisao Dominica Thiema savladavši ga s 2:0, a u srbijansko-hrvatskom derbiju je Laslo Đere nadigrao Bornu Ćorića s 2:1.

U nastavku pogledajte sve današnje rezultate iz Rima:

Davidovich Fokina – Ivashka 2:1

Wawrinka – Opelka 2:1

Brooksby – Cobolli 2:0

Đere – Ćorić 2:1

Shapovalov – Sonego 2:1

Basilashvili – Evans 2:0

Khachanov – Zeppieri 2:0

Van de Zandschulp – Korda 2:0

Giron – Bublik 2:1

Paul – Ramos 2:0

Fognini – Thiem 2:0

De Minaur – Lajović 2:0

Carreno Busta – Delbonis 2:0

SCsport.ba