Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Sportsko društvo Željezničar: Ahmed Mulaibrahimović izabran za predsjednika

[ad_1]

U prostorijama JU “Međunarodni centar za djecu i omladinu” Novo Sarajevo je održana sjednica Izborne skupštine Sportskog društva Željezničar kojoj su nazočili delegati iz članica 14 klubova i ostalih subjekata.

Po utvrđenom dnevnom redu verificirani su mandati zastupnicima Skupštine, a nakon provedenih rasprava usvojen je dnevni red, te su izabrani novi predsjednik i podpredsjednik skupštine, prenosi Klix.

Novi predsjednik skupštine je Amir Karabegović ispred Teniskog kluba Željezničar, a potpredsjednik Peštek Enes ispred Bokserskog kluba Željezničar.

Nakon imenovanja predsjednika i potpredsjednika Skupštine, uslijedilo je menovanje Upravnog odbora.

Ahmed Mulaibrahimović je imenovan za predsjednika Upravnog odbora Sportskog društva Željezničar, a potpredsjednik je postao Senad Mehičević (Judo klub Željezničar). Članovi Upravnog odbora su postali Lejla Katica (Gimnastičaraki klub Željezničar), Nuko Grebović (Košarkaški klub Željezničar), Milan Maksiković (Rukometni klub Željezničar), Kemal Hošo (Klub Dizača tegova Željezničar), te Tarik Kečo .

Nadzorni odbor čine Goran Hatibović, Emir Crnkić i Faruk Kečo.

Članovi Upravnog odbora i Nadzornog odbora su imenovani za mandatno razdoblje u periodu od 2023. do 2026. godine.

Nazočnima se na kraju obratio novi predsjednik Sportskog društva Mulaibrahimović koji se zahvalio zastupnicima na ukazanom povjerenju, te je poručio da će u narednom periodu članovi Skupštine biti upoznati sa novim planovima i projektima novog Upravnog odbora, a sve u cilju vraćanja ovog društva među najbolje u BiH, gdje mu je i mjesto.

The post Sportsko društvo Željezničar: Ahmed Mulaibrahimović izabran za predsjednika appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba