Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Svjetsko prvenstvo u odbojci: Turska pobijedila selekciju Kanade

[ad_1]

Muška odbojkaška reprezentacija Turske u trećem meču u grupi “E” Svjetskog prvenstva u Sloveniji pobijedila je selekciju Kanade rezultatom 3:0 u setovima, javlja Anadolu Agency (AA).

Turski odbojkaši su u prvom setu nakon dosta neizvjesnosti slavili rezultatom 25:23. U drugom su također bili bolji identičnim rezultatom. Reprezentacija Turske u trećem setu je ubjedljivo slavila sa 25:17 za pobjedu od 3:0.

Ovim trijumfom Turska je, bez obzira na ishod posljednje utakmice grupe “E“ između Italije i Kine koja se igra večeras u 21.15 sati, osigurala plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Prvo mjesto u grupi “E” trenutno zauzima Italija sa dvije pobjede iz dva meča, druga je selekcija Turske sa dvije pobjede iz tri utakmice, Kanada je treća s jednom pobjedom, a posljednje mjesto zauzima Kina koja je upisala dva poraza iz dvije utakmice grupne faze.

Svjetsko prvenstvo 2022. u konkurenciji odbojkaša igra se od 26. augusta do 11. septembra u Ljubljani u Sloveniji i u Gljivicama i Katovicama u Poljskoj. Na jubilarnom, 20. svjetskom prvenstvu za odbojkaše 24 ekipe su podijeljene u šest grupa.

SCsport.ba