Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

TK Bosna sa trenerima iz Novog Sada organizovao međunarodni kamp Zlatibor 2022

[ad_1]

Uspješno je završen međunarodni teniski kamp Zlatibor 2022, koji je započeo svoju avanturu ove godine na prelijepoj planini Zlatibor u sklopu smještaja teniskog kluba Springs, a čiji je organizator Teniski klub Bosna iz Sarajeva.

Prijateljstva trenera stečena na uspješnim turnirima u Srbiji dala su rezultat pošto je formirana uspješna sportska i poslovna saradnja sa ciljem da se okupe djeca iz cijelog svijeta kako bi svojom raznolikošću kultura svi polaznici donijeli internacionalni duh i obogatili jedni druge uz kvalitetan sport.

Prvo izdanje ovog međunarodnog teniskog kampa održano je od 22. do 29. augusta, a završen je danas u 13 sati.

Na kampu Zlatibor 2022 učestvovala su djeca uzrasta od devet do 13 godina koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Rusije i Crne Gore.

Organizator međunarodnog kampa je Teniski klub Bosna, koji iz godine u godinu vraća nekadašnji sjaj najvećeg sarajevskog kluba, u saradnji sa renomiranim teniskim stručnjacima iz Novog Sada Aleksom Miletićem i Dejanom Miladinovićem.

“Teniski kamp je najbolje mjesto za razvoj teniskog znanja te napredak mladih tenisera. Radilo se na efikasan metodološki način kroz svakodnevno osmišljene i tačno isplanirane teniske treninge, kondicionu pripremu, analizu kroz teoretska predavanja, opuštanje i druženje u najboljem ambijentu teniskog kluba Springs. Pored treninga, djeca su uživala u druženju, planinarenju i opuštanju u spa i wellness centru u Čajetini”, poručili su treneri Internacionalnog kampa Zlatibor.

Treneri iz BiH i Srbije sa dugogodišnjim iskustvom i bogatom biografijom Zlatan Kadrić, Aleksa Miletić, Dejan Miladinović, Borislava Stepanov te kondicioni trener Aleksandar Grbić ponosni su na takmičare koji su uspješno završili kamp i odnijeli sa sobom nove teniske vještine.

“Njihov uspjeh, sreća i napredak ujedno je i naš ponos. Najvažniji rezultati su nova sretna lica i prijateljstva, a uspjeli smo pokazati i okruženju da su zadovoljstvo i sreća djece vrijednosti koje se ne mogu izmjeriti”, zaključeno je po okončanju kampa.

Osim rezultata na teniskom polju i novih vještina, svi prolaznici kampa dobili su posebnu zahvalnicu i certifikat.

Teniski kamp na Zlatiboru planira ostvariti dugogodišnju tradiciju i organizatori se nadaju da je ovo početak jedne predivne priče koja će uvezati region i stvoriti nove vrhunske tenisere na ovim prostorima.

Zaključno, organizatori su naglasili da se raduju novim susretima koji će uključivati i veći broj djece.

SCsport.ba