Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Tri miliona zahtjeva: Ulaznice za meč NFL-a u Njemačkoj rasprodane u rekordnom roku

[ad_1]

Utakmica NFL-a, profesionalne lige američkog nogometa, ove jeseni će se prvi put igrati u Njemačkoj. Na Allianz Areni će 13. novembra igrati Tampa Bay Buccaneersi predvođeni Tomom Bradyjem i Seattle Seahawksi, a Bayernov stadion je za tu priliku rasprodan u nevjerovatnih 55 minuta.

Ulaznice su u prodaju krenule u julu, a šef NFL-a za Evropu je u velikom razgovoru za Daily Mail rekao kako niko u organizaciji nije očekivao takav interes za ulaznice, osobito s obzirom na to da se utakmice NFL-a u Europi igraju već godinama, ali u Londonu.

Dobili smo oko tri miliona zahtjeva za karte i prodali bismo 40 stadiona da smo mogli. Svake sekunde u online redu za ulaznice bilo je 80.000 ljudi. Ticketmaster je rekao da njegovi tehničari nikad nisu doživjeli takav interes za neki događaj“, rekao je Brett Gosper i nastavio:

“U Njemačkoj je interes bio ogroman jer još nismo ušli na to tržište. Bayern je bio izuzetno kooperativan i omogućio nam je sve da organiziramo spektakl na njegovom stadionu. Bit će utakmica i u Frankfurtu, a zasad nemamo planova za ostale zemlje. Iako, otvoreni smo za razgovore ako postoji interes”.

Novi stadion Tottenhama jedini je u Evropi koji je građen i za NFL utakmice. NFL je 2018. godine s Tottenhamom potpisao ugovor na deset godina i obvezao se organizirati dvije utakmice godišnje na stadionu Spursa. Jacksonville Jaguarsi sljedeće tri godine igraju jednu utakmicu godišnje na Wembleyju.

SCsport.ba