Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Tyson Fury prebio Derecka Chisoru i odbranio titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji

[ad_1]

Britanac Tyson Fury je odbranio titulu svjetskog teškaškog prvaka u WBC verziji. U spektaklu održanom na stadionu Tottenhama u Londonu, popularni Kralj Cigana savladao je sunarodnjaka Derecka Chisoru.

Fury je tukao Chisoru sve dok sudija nije prekinuo meč u desetoj rundi i nakon toga proglasio Furyja pobjednikom. Tek u uvodu meča nešto je bolje djelovao Chisora, imao povremene bljeskove, ali u konačnici puno više je pokazao aktuelni šampion.

Kralj Cigana u karijeri i dalje nema poraz. U 34 meča ostvario je 33 pobjede i jedan remi. Podsjetimo, Fury je nakon pobjede protiv Dilliana Whytea objavio da se oprašta. Nakon toga je radio presing na Anthonyja Joshuu i njegov tim da dogovore meč, ali je Joshua izgubio od Oleksandra Usika. 

Brojni fanovi napali su Furyja zbog toga što je za suparnika uzeo čovjeka koji je u posljednja četiri meča imao tri vezana poraza i smatraju kako bi bilo bolje da je ostao u penziji. Ipak, Chisora se večeras dobro držao, čak do desete runde. Više od toga ipak nije mogao…

Spektaklu u Londonu prisustvovalo je više od 60.000 gledalaca.

SCsport.ba