Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

United obustavio istragu o Ronaldu, ali to ne znači da neće biti žestoko kažnjen

[ad_1]

Manchester United neće kazniti Cristiana Ronalda nakon što je najveća zvijezda kluba izvela sramotan potez zbog kojeg osude stižu sa svih strana.

Ronaldo je nakon utakmice protiv Evertona po ruci udario autističnog 14-godišnjeg dječaka Jacoba Kellyja i tako mu razbio mobilni telefon. Osude su stigle sa svih strana, ali kaznu mu klub neće uručiti.
Uprava Manchester Uniteda odlučila je da ne kazni svoju najveću zvijezdu. Klub je prihvatio izvinjenje Ronalda na društvenim mrežama i prekinuo je istragu.

Međutim, to ne znači da se Ronaldo “izvukao”. Policija Merseysidea pokrenula je istragu i vodi slučaj kao napad.

Policija Merseysidea je u kontaktu s Manchester Unitedom i Evertonom i u saradnji s klubovima traži dokaze o incidentu o kojem sportska javnost već dva dana piše.

Podsjetimo, majka dječaka Sarah Kelly ispričala je sve što se dogodilo i otkrila je da je njen sin Jacob snimao sve nogometaše, ali da samo Ronaldu to smetalo pa je reagovao na sramotan način.

Poslije toga Ronaldo je uputio javno izvinjenje i najavio je da će se mladom Jacobu iskupiti tako što će ga dovesti na Old Trafford i biti njegov gost na jednoj od utakmica Uniteda.

(24sata.info)