Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Uščuplić pred derbi BiH: Radujem se utakmici u Mostaru, pun stadion, dobar teren…

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Dženan Uščuplić u najavi utakmice protiv Veleža izjavio je da će i u posljednjoj utakmici sezone tražiti profesionalan odnos.

– Volio bih da smo ovu utakmicu kompletni, rekao je Uščuplić i dodao:

– Kao što znamo bit ćemo hendikepirani i bez dva-tri igrača koja nemaju pravo igrati (Oremuš i Lazić su suspendovani zbog žutih kartona – op.a.), ali definitivno, za Sarajevo je svaka utakmica bitna. Pokušat ćemo odraditi utakmicu na profesionalan način, to će se tražiti od momaka. Radujem se utakmici u Mostaru, pun stadion, dobar teren i pokušat ćemo ponoviti utakmicu iz finala Kupa, da budemo konkretni, agresivni i da iskoristimo prilike.

Stari rivali iz našeg glavnog grada i Mostara, Sarajevo i Velež, zatvorit će sezonu 2021/22 međusobnim duelom koji je na rasporedu danas (20 sati) na stadionu „Rođeni“. Bit će to ukupno 134. derbi Bosne i Hercegovine, a rivalstvo ova dva bh. velikana traje još od daleke 1946. godine i prvih međusobnih utakmica u Republičkoj ligi.

– U dosadašnje 133 utakmice, nešto više uspjeha imao je bordo tim. Sarajevo je upisalo 49 pobjeda, dok je Velež slavio četiri puta manje. Preostalih 39 derbija završeno je bez pobjednika. Za razliku od omjera pobjeda, ukupna gol-razlika je na strani „Rođenih“, koji su postigli 185 golova, dva više od Sarajeva, analizira Bordo vremeplov.