Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

White o Prochazki: To je najgora povreda koju su doktori ikada vidjeli, imat će ozbiljnu operaciju

[ad_1]

Vijest da je Jiri Prochazka teško povrijeđen i da svoju titulu poluteške kategorije ostavlja jer neće biti u mogućnosti duže vrijeme da se bori, odjeknula je MMA svijetom.

U prvi mah niko nije znao o kakvoj povredi je riječ, a informacije su konačno postale jasnije.

Naime, ispostavilo se da je Prochazka na rvanju zadobio tešku povredu ramena i očekuje ga operacija i pauza kako kažu i duža od godinu dana.

O ovome govorio je prvi čovjek UFC-a Dana White koji je izjavio da je ovo najgora povreda ramena koju je ljekarski tim UFC promocije ikada vidio:

“Ovo je najgora povreda ramena koju su doktori vidjeli u istoriji UFC-a. Stvarno je je*eno loše. Rame mu je jako, jako loše. Imaće ozbiljnu operaciju koja će zahtijevati dug oporavak”, rekao je White i pohvalio potez Prochazke koji se odrekao svog pojasa kako ne bi blokirao kompletnu diviziju.

“Sinoć smo se sastali sa Jirijem i slušajte, ovaj tip je jedan od najotmjenijih ljudi svih vremena. On je pravi ratnik. Spomenuo je korak u stranu prije nego što smo uopšte stigli. Dugo vremena neće biti prisutan i u jednom momentu bismo vjerovatno morali da ga skinemo. Ali on nam je to iznio i rekao da iz poštovanja prema drugim borcima ne želi stopira kategoriju. Da vam kažem, taj klinac je pastuv, čovječe, kada tako reaguje”, rekao je White.

Podsjetimo, Prochazka je trebao uskoro raditi revanš protiv Glovera Teixeire, kojeg je nedavno savladao u borbi za pojas.

Teixeira je odbio da dobije drugog protivnika za tu borbu, a zakazan je meč Magomeda Ankalaeva i Jirija Blachowicza, no on neće biti za pojas prvaka…

SCsport.ba