Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Zmajevi slavili protiv Lihtenštajna

Krenuo je naš tim dosta ofanzivno od samog početka, ali je Lihtenštajn imao prvu priliku. U petoj minuti prijetio je Wolfinger, ali je lopta otišla pored gola.

Naš tim je prvu priliku imao u 13. minuti i odmah se zatrsla mreža domaćina. Džeko je primio loptu, izašao sam pred golmana Buchela, nakon čega šutira, ali blokira to odbrana Lihtenštajna. Na loptu je natrčao Amar Rahmanović i poslao je u mrežu domaće ekipe.

Dvije minute kasnije Džeko je zaprijetio, ali je lopta otišla pokraj gola.

U 20. minuti ponovo se tresla mreža domaćina. Ovoga puta je pogodio Stevanović nakon lopte Rahmanovića, ali je njegov gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Nakon toga su prijetili Rahmanović i Demirović, ali je Buchel odlično intervenisao u dva navrata.

Ono što Stevanović nije uspio u 20, jeste u 41. minuti. Ovoga puta ga je lijepo uposlio Demirović, a ovaj rutinski loptu poslao u mrežu nemoćnog Buchela.
Nastavio je naš tim istim ritmom i u drugom dijelu

Zaprijetili su Zmajevi u nekoliko navrata, a onda je uslijedio i prekid. BH Fanaticosi su u bacili baklje na teren uz povike “Savez napolje”, a glavni arbitar Sylwestrzak meč je prekinuo nakratko.

Nakon prekida od 6-7 minuta, Edin Džeko je kapitenski prišao navijačima i “izgladio” situaciju, nakon čega je meč nastavljen. Ipak, bh. navijači su po prvi put iskazali javno nezadovoljstvo od kada je Vico Zeljković na čelu FSBiH.

Nakon što je meč nastavljen prijetili su golu Lihtenštajna Demirović i Rahmanović, a potom i Džeko, no mreža se nije tresla.

Veliku priliku imao je Rahmanović u 73. minuti kada je šutirao glavom poslije centaršuta Kolašinca, ali je lopta otišla preko gola Buchela. Dvije minute kasnije još jednom je Džeko prijetio, ali golman domaće ekipe je odbranio.

Pokušavao je naš tim u još nekoliko navrata, ali je na kraju rezultat bio isti kao i na poluvremenu

Nakon 7 odigranih kola naš tim zauzima 4. poziciju na tabeli grupe J sa 9 bodova. Lider je Portugal sa maksimalnim 21 bodom, dok je druga Slovačka sa 13, odnosno Luksemburg sa 11 bodova.

Naredni meč naš tim igra već za tri dana kada će na Bilinom polju gostovati ekipa Portugala. preenosi n1