Connect with us

Upište pojam za pretragu

Svijet

Britanski stručnjak: Putin je od svih tretmana najvjerniji botoksu


Već neko vrijeme kruže glasine kako predsjednik Rusije boluje od ozbiljnijih bolesti, poput Parkinsonove bolesti te da se podvrgnuo i nekim medicinskim zahvatima.

Međutim, britanski akademik i analitičar odbrane sa King’s Collegea u Londonu Michael Clarke tvrdi kako se takvo što ne može ustanoviti na osnovu fotografija.

“Kada ga vidite na ovim isječcima, on izgleda dobro. Parkinsonovu bolest ne možete otkriti po načinu na koji neko hoda ili samo gledajući fotografije te osobe”, rekao je Clarke.

On smatra kako je ozloglašeni predsjednik odan samo jednom medicinskom tretmanu, a koji podrazumijeva redovne doze botoksa.

Clarke je sada istakao kako bi upravo ovo mogao biti pravi razlog zašto Putin uvijek ima “liječnike pri svojoj ruci”.

“Kreće se s timom liječnika koji ga nikada ne ostavljaju samog. Priča se i da napušta sastanke u čestim intervalima. Mislim da je on samo hipohondar, a botoks mu ‘olakšava’ stvar”, rekao je, pa se našalio: “On se pokušava živ balzamirati”.

Već od ranije poznato je da “Putin udara po botoksu”, što su i estetski stručnjaci potkrijepili tvrdnjama da je lice ruskog predsjednika puno botoksa i filera.

Poznati britanski estetski hirurg Gerard Lambe prije tri godine je tvrdio da lice ruskog čelnika pokazuje znakove kozmetičkog rada koji su mu pomogli da odbaci svoj štreberski izgled i transformira se u pravog i čvrstog momka.

Putinov glasnogovornik već je demantirao tvrdnje da ruski čelnik koristi botoks, pravdajući fotografije njegovog “natečenog lica” riječima: “Vjerojatno je samo tako palo svjetlo”, ili objašnjavajući da je “umoran”.

Međutim, kao neko ko će ove jeseni napuniti 70. godina, Putin ima vrlo malo bora na čelu, dok mu je i ostatak lica poprilično zategnut, a njegov botoks bio je čak i tema na protestima protiv rata u Ukrajini. prneosi “Klix“.


Haber