Connect with us

Upište pojam za pretragu

Svijet

Zelenski: Ako pregovori ne uspiju, to bi moglo značiti treći svjetski rat

[ad_1]

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je rekao da je spreman razgovarati i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali je upozorio da ako pokušaji pregovora propadnu, to može značiti još oštriji sukob između dvije zemlje koji može dovesti do trećeg svjetskog rata.

“Spreman sam za pregovore s njim. Bio sam spreman i posljednje dvije godine. Mislim da bez pregovora ni ne možemo okončati ovaj rat”, rekao je Volodimir Zelenski u intervjuu za CNN.

“Ako postoji samo jedan posto šanse da zaustavimo rat, tu šansu moramo iskoristiti. To je ono što moramo napraviti. Mogu vam reći o rezultatima pregovora – u svakom slučaju, gubimo ljude svakodnevno, nevine ljude”, rekao je.

Potom je nastavio: “Ruske su nas snage došle istrijebiti, ubiti nas. Mi možemo samo pokazati dostojanstvo naših ljudi i naše vojske i da se možemo nositi s ovim snažnim udarcem, da možemo uzvratiti. No, nažalost, naše dostojanstvo nam neće sačuvati živote, prenosi N1.

Zato mislim da moramo iskoristiti svaku priliku, svaki oblik rješenja, svaku šansu u pregovorima, smogućnost razgovora s Putinom. No, ako ti pokušaji propadnu, to bi moglo značiti treći svjetski rat.”

Haber