Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Android 13 donosi nešto što iOS ima već godinama?

Prošlog mjeseca saznali smo da će nadolazeći Android 13 imati kodno ime Tiramasu i da će sa sobom, između ostalog, donijeti nove teme, ugrađeno skeniranje QR kodova i lakše značajke dijeljenja. A sada je poznati analitičar otkrio da će Android sljedeće generacije također uključivati značajku koja je već dugo prisutna u Apple iPhone uređajima.

Prema Mishaalu Rehmanu, Google može dodati značajku kontrole svjetline za bljeskalicu kamere koja će vam omogućiti da prilagodite njezinu svjetlinu dok se koristi kao svjetiljka. Ova je značajka već prisutna na iOS uređajima, a čak je i Samsung nudi u svom One UI.

Međutim, postoji nekoliko upozorenja jer svi Android uređaji neće moći implementirati ovu značajku samo s ažuriranjem za Android 13. To je zbog kontrole svjetline bljeskalice koja zahtijeva hardversko sučelje koje nemaju svi telefoni. To bi značilo da će opet sve ovisiti od proizvođača pojedinih Android uređaja hoće li implementirati ovu značajku.

Mishaal Rehman je također izjavio da će se opcija intenziteta jačine svjetla na razini sustava za Android 13 vjerojatno debitirati na nadolazećim Pixel telefonima za koje se očekuje da će biti predstavljeni na Googleovom I/O-u, a zatim će se na kraju prenijeti proizvođačima Android telefona koji ne nude ovu značajku u njihovom skinu Androida. Stoga se čini da će mnogi korisnici Androida možda morati pričekati neko vrijeme čak i nakon lansiranja Androida 13 da bi mogli koristiti ovu značajku.

Iako je ova promjena suptilna i vjerojatno već dostupna kroz aplikacije trećih strana, lijepo je što se Google trudi i oko ovakvih sitnica.

Kakvo je Vaše mišljenje o tome?

Bajtbox