Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Android 13 stiže i na dva jeftinija telefona iz Galaxy flagship serija

Samsung zaista ovih dana naporno radi na nadogradnji svojih telefona na najnoviji Android 13. Već su glavni flagship telefoni ove kompanije, koji su predviđeni za nadogradnju, počeli primati One UI 5.0, baziran na Androidu 13, kao i neki uređaji srednje klase. Najnoviji u nizu članovi su Galaxy Note 10 i Galaxy S21 serije.

Iako istinski flagshipi, Galaxy Note 10 i Galaxy Note 10+, neće dobiti Android 13 nadogradnju, to nije slučaj sa trećim, naknadno predstavljenim članom Note 10 serije – Galaxy Note 10 Lite telefonom. Ovaj telefon jučer je počeo primati Android 13 nadogradnju.

Ona stiže s brojem firmvera N770FXXU8HVK5 i trenutno je dostupna u Francuskoj za broj modela SM-N770F. Očekivati je da se nadogradnja veoma brzo proširi i na ostale zemlje u kojima je dostupan ovaj telefon.

Pored ovog telefona, Android 13 počinje primati i najnoviji član Galaxy S21 serije – Samsung Galaxy S21 FE. Čekanje za korisnike ovog telefona konačno je došlo kraju i oni sada imaju priliku iskusiti najnoviji Android 13 i Samsungov One UI 5.0.

Nadogradnja za ovaj telefon dolazi s brojem firmvera G990BXXU2DVK3 i trenutno je dostupna za globalni model ovog telefona s brojem modela SM-G990B. U izvještaju portala Sammobile ne navodi se u kojoj je zemlji trenutno dostupna nadogradnja, ali ako posjedujete Galaxy S21 FE, kao i gore pomenuti Galaxy Note 10 Lite, odlaskom u Postavke -> Ažuriranje softvera -> Preuzmi i instaliraj, možete provjeriti je li One UI 5.0, odnosno Android 13 nadogradnja, dostupna i na vašem uređaju. Ako ne bude, možete je očekivati u narednim danima.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox