Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Apple navodno ruši rekord u jednom segmentu sa sljedećim iPhoneom 15 Pro Max?

Iako je do predstavljanja iPhone 15 serije ostalo još nekoliko mjeseci, o njoj smo do sada imali priliku saznati neke informacije. Najnovije prenosi jedan od najpoznatijih leakera u svijetu pametnih telefona.

Ice Universe proteklih dana prenio je informaciju da će nadolazeći najjači član iPhone 15 serije – iPhone 15 Pro Max stići s nikad tanjim okvirima oko ekrana. Generalno, trebalo bi se raditi o telefonu s najmanjim okvirima na tržištu.

Leaker prenosi da će okviri oko ekrana iPhonea 15 Pro Max iznositi svega 1,55 mm, što je daleko manje u odnosu na trenutnih 2,17 mm na iPhoneu 14 Pro Max. Trenutni rekord drži Xiaomi 13 s debljinom okvira od 1,81 mm. Poređenja radi, okviri Galaxy S22 i Galaxy S23 telefona su oko 1,95 mm.

Pro Max model neće biti jedini koji će dobiti tanje okvire. Prenosi se da će ista sudbina zadesiti i njegova manjeg brata, iPhone 15 Pro.

Debljina okvira oko ekrana za mnoge korisnike je vrlo bitna dizajnerska karakteristika. Nedavno su ova dva telefona osvanula i na renderima. Najveća promjena svakako je USB-Type C priključak, koji napokon stiže na iPhone. To je posljedica novog Zakona Evropske unije i svi iPhone 15 modeli ove godine stići će sa ovim priključkom.

Izbočina kamere na poleđini je deblja od one koja se nalazi na iPhoneu 14 Pro, što može značiti da će nas na ovom polju čekati poboljšanja sa eventualno većim senzorima. Sam raspored tri kamere i LiDAR senzora unutar izreza kamere ostaje nepromijenjen u odnosu na prošlu godinu. Apple-ova prepoznatljiva sklopka za promjenu zvučnog režima je također redizajnirana.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox