Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Bill Gates: Ova tehnologija će jednog dana zamijeniti mobitele

Ruku na srce, ovo nije prvi put da je Gates predviđao stvari koje će promijeniti svijet – govorio je o novoj pandemiji koja će ugroziti svijet, a nedevno je i pričao o tehnološkom konceptu ‘elektroničkih tetovaža’.

Bivši šef Microsofta oduševljen je proizvodom kompanije Chaotic Moon – inovativnoj elektroničkoj tetovaži.

Bogataš, investitor i filantrop Bill Gates s vremenom je postao nekom vrstom tehno gurua nove tehnološke stvarnosti. Suosnivač Microsofta tako je nedavno predvidio da će uskoro stići tehnologija koja će, među ostalim, zamijeniti sve smartfone, prenosi tportal.

Ruku na srce, ovo nije prvi put da je Gates predviđao stvari koje će promijeniti svijet – govorio je o novoj pandemiji koja će ugroziti svijet, a nedevno je i pričao o tehnološkom konceptu ‘elektroničkih tetovaža’, piše Marca.

Riječ je o proizvodu kompanije Chaotic Moon – biotehnološkoj spravi koja nastoji analizirati i sakupljati informacije iz ljudskog tijela. Riječ je o tetovaži koja može pohranjivati zdravstvene informacije uz pomoć kojih ćemo moći spriječiti i kontrolirati zaraze te s vremenom poboljšati stvari poput performansi sportaša.

Premda je ova elektronička tetovaža još u razvojnom stadiju, zna se da će se na kožu aplicirati privremeno i to uz pomoć malih senzora i pratioca koji šalju i primaju važne informacije uz pomoć specijalne tinte koja provodi struju.

Izgleda da inicijalna implementacija elektroničkih tetovaža nije bila dovoljna Gatesu koji smatra da bi ovakvi uređaji mogli postati zamjene za današnje smartfone. Gates je ovu tehnologijiu zamislio kao učinkovit način vršenja poziva, slanja poruka i traženja adresa. Premda trenutno još ne znamo koliko ćemo čekati do dolaska prve elektroničke tetovaže, Gates i tim traže način na koji ju mogu iskoristiti za većinu zadatake koje vrše današnji smartfoni.

Centralna.ba