Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Čekate Redmi Note 12 seriju? – Razočarat će vas najnovije informacije

Redmi Note 12 serija u Evropi trebala bi biti predstavljena na MWC 2023, koji počinje za 4 dana. Sada saznajemo neke razočaravajuće detalje o ovim modelima.

Očekuje se da će Xiaomi u Evropi predstaviti dva Redmi Note 12 modela – Redmi Note 12 5G i Redmi Note 12 Pro 5G. Uoči predstavljanja, ova dva telefona uočena su u HTML5test bazi podataka. Pomenuta baza otkrila je razočaravajuće informacije, a to je da će oba ova telefona stići sa Androidom 12, a ne Androidom 13, koji je predstavljen prije par mjeseci.

Xiaomi je već poprilično zakasnio kada je u pitanju Android 13 nadogradnja na svoje telefone, a ovaj potez dodatno je pokazao neažurnost kineske kompanije sa aktuelnom verzijom Androida.

Što se tiče samih specifikacija Redmi Note 12 modela, očekuje se da će evropski modeli stići sa identičnim specifikacijama kao i indijski modeli.

Tako Redmi Note 12 i Redmi Note 12 Pro posjeduju OLED ekrane dijagonale 6,67”, Full HD+ rezolucije. Stopa osvježavanja ekrana je 120 Hz, a ekrani se mogu pohvaliti i HDR10+ i DolbyVision podrškom.

Redmi Note 12 pogonjen je Snapdragon 4 Gen 1 čipom, dok je Redmi Note 12 Pro pogonjen Dimensity 1080 čipom. Na zadnjoj strani Redmi Note 12 ima dvije kamere, od kojih je samo jedna korisna – glavna kamera sa senzorom od 48 MP sa PDAF-om.

S druge strane, Redmi Note 12 Pro na zadnjoj strani ima glavni senzor kamere od 50 MP. Ispod poklopca telefona smještena je baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 67 W.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox