Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Galaxy S23 Ultra dobija vrhunsku funkciju

Samsung je od predstavljanja poslao nekoliko bitnih poboljšanja na novu Galaxy S23 seriju. Sada stiže nova opcija na najjačeg člana ove serije – Samsung Galaxy S23 Ultra.

Početkom mjeseca pojavile su se glasine da će Samsung na Galaxy S23 Ultra uskoro donijeti novu vrhunsku funkciju, a sada poznati leaker potvrđuje te informacije.

Ice Universe prenosi da će Samsung vrlo brzo na Galaxy S23 Ultra poslati nadogradnju koja će dodati novu funkciju za fotoaparat. U pitanju je mogućnost povećavanja od 2x u portretnom načinu rada.

Ice Universe je objavio fotografiju na svom Twitter profilu koja otkriva ovu funkciju u akciji. On navodi da će ova funkcija stići s velikom nadogradnjom od 1,5 GB, a koja se interno testira.

Ovaj leaker dalje navodi da će ova nadogradnja na Samsung Galaxy S23 Ultra stići krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, što znači veoma brzo. Ono što u ovom trenutku nije poznato jeste hoće li ova funkcija stići i na preostala dva modela iz Galaxy S23 serije.

Samsung je prije otprilike dva mjeseca objavio bitnu nadogradnju kojom je poboljšao performanse kamera Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra telefona. Ranije je otkriveno da će pored opcije zumiranja od 2x u portretnom načinu rada, nadogradnja stići i sa poboljšanim fotografijama pri uslovima slabijeg osvjetljenja .

Ono što se također pitaju korisnici nekih starijih Galaxy flagship modela jeste to hoće li ova nadogradnja stići i na njihove telefone. S obzirom na dosadašnju Samsungovu praksu u tom smislu, ukoliko to hardverski bude moguće, očekivati je da sličnu nadogradnju dobije i Galaxy S22 serija.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox