Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Hisense predstavio Hisense A9H TV visoke klase – Nudi zanimljive funkcije i nadogradnje

Kineska kompanija Hisense predstavila je novi pametni televizor visoke klase iz svoje ponude. On nosi naziv Hisense A9H i stiže kao nasljednik prošlogodišnjeg A9G televizora. Televizor stiže s nekim zanimljivim funkcijama i nadogradnjama u odnosu na prethodnika. Pa krenimo redom…

Ovaj je pametni televizor predstavljen u dvije veličine – 55” i 65”, iako je trenutno za kupovinu dostupan samo ovaj veći model. TV ima OLED ekran koji nudi impresivnu tačnost boja. Dolazi sa Dolby Vision IQ podrškom koja mu omogućava da ponudi maksimalnu svjetlinu ekrana od 1000 niti prilikom gledanja HDR sadržaja. Ekran podržava 4K rezoluciju, nudi omjer slike 16:9 i stopu osvježavanja od 120 Hz. Hisense A9H TV ima 10-bitni panel u koji podržava HDR10+.

Što se tiče zvuka, TV ima zvučnik od 80 W, koji uključuje pet zvučnika srednjeg tona od 10 W, dva zvučnika visokog tona od 5 W i jedan subwoofer od 20 W.

Bitno je spomenuti da Hisense A9H dolazi sa zvučnim sistemom baziranim na vibrirajućem ekranu pod nazivom “Sonic Screen”, što je slična koncepcija Sonyjevom Acoustic Surface na njegovim OLED televizorima.

Hisense A9H posjeduje dva HDMI 2.1 priključka koji mogu podržavati VRR do 120 Hz, što znači da podržava i PS5 i Xbox Series X u isto vrijeme. Ovo će mnogo značiti gejmerima. Pored toga, jedan od ovih HDMI priključaka djeluje i kao eARC, a TV ima i dva standardna HDMI 2.0 priključka.

TV radi na operativnom sistemu Vidaa U6.0 i podržava Amazon Alexu i Google Assistant. Kompatibilan je i sa svim glavnim streaming platformama, kao što su Amazon Prime Video, Netflix, YouTube, Disney+ itd.

Cijena Hisense A9H televizora u Velikoj Britaniji bit će 2299 funti, što je oko 2670 EUR.

Bajtbox