Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

HP slučajno “brickao” gomilu printera diljem svijeta

HP radi na rješavanju problema s lošim ažuriranjem firmware-a koji blokira HP Office Jet pisače diljem svijeta otkad je ažuriranje objavljeno početkom ovog mjeseca.

Iako HP tek treba dati javnu izjavu u vezi s ovim tekućim problemima koji utječu na određeni dio njegove korisničke baze, tvrtka je za BleepingComputer rekla da se bavi problemom pojavljivanja plavog ekrana na printerima korisnika koji imaju njihove najnovije fiemwaree.

“Naši timovi marljivo rade na rješavanju greške plavog ekrana koja utječe na ograničeni broj pisača HP OfficeJet Pro 9020e”, rekao je HP za BleepingComputer.

Pogođeni korisnici javljaju da njihovi uređaji prikazuju plave zaslone s pogreškama “83C0000B” na ugrađenom dodirnom zaslonu.

Otkako su se problemi pojavili, više rasprava pokrenuli su ljudi iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Nizozemske, Australije, Poljske, Novog Zelanda i Francuske kojima su pokvareni pisači, neki s više od desetak stranica izvješća.

“HP trenutno nema rješenja. Skriveni servisni izbornik se ne prikazuje, a pisač se više ne pokreće. Samo plavi ekran”, rekao je jedan kupac .

“Razgovarao sam s HP-ovom korisničkom službom i rekli su mi da trenutačno nemaju rješenje za rješavanje ovog problema s firmverom”, dodao je drugi .

Neki korisnici su rekli da je jedini način rješavanja problema slanje pisača na servis HP-u i da se “Firmware čak ni djelomično ne učitava, odmah se kvari… HP je daljinski blokirao naše uređaje! Neki su korisnici rekli da će HP slati zamjenske uređaje kupcima.”

Budući da se čini da se ažuriranje s greškama automatski instalira na pisače povezane s internetom, HP-ovim korisnicima se savjetuje da isključe internetsku vezu svojih uređaja i pričekaju ažuriranje firmvera kako bi se riješio problem.

Ovo nije prvi slučaj u zadnje vrijeme da kompanije pokvare uređaje svojim korisnicima putem loših zakrpa i ažuriranja. Naime, nedavno je ASUS napravio sličan slučaj sa svojim ruterima.

IZVOR

Bajtbox