Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei predstavio novog mid-rangera s velikim ekranom i Snapdragon čipom

Huawei je na svojoj web stranici predstavio novi pametni telefon – Huawei Nova Y90. Radi se o mid-range telefonu, koji stiže s velikim ekranom i LTE čipom. Čime se sve može pohvaliti Nova Y90, saznajte u nastavku članka…

Huawei Nova Y90 pogonjen je Qualcommovim Snapdragon 680 čip, ali u LTE izdanju. Ovaj čip stiže u kombinaciji sa 8 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu. Telefon se isporučuje sa aktuelnim EMUI 12. Telefon se može spojiti sa MateBookom putem Huawei Computer Managera, bez potrebe za kablom, nakon čega je moguće pristupiti datotekama.

Prednju stranu telefona prekriva IPS LCD ekran dijagonale 6,7“, Full HD+ rezolucije. Ekran podržava brzinu osvježavanja od 90 Hz. Pri vrhu ekrana nalazi se rupica koja u sebi krije prednju kameru od 8 MP f / 2.0.

Na zadnjoj strani Huawei Y90 posjeduje kružni izrez kamere. Tu se nalaze tri senzora i LED blic. Glavni senzor je onaj od 50 MP f / 1.8, a pored njega tu su još i makro senzor od 2 MP i senzor za dubinu od 2 MP. U donjem dijelu poklopca nalazi se ispisan naziv kompanije Huawei.

Ispod poklopca telefona krije se baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za 40W Huawei SuperCharge. Iz kineske kompanije navode da će se Nova Y90 do 50% napuniti za 30 minuta.

Telefon je dostupan u četiri boje koje Huawei naziva Crystal Blue, Pearl White, Emerald Green i Midnight Black.

Nažalost, službena web stranica kompanije ne spominje detalje o cijenama i dostupnosti telefona, ali očekivati je da će Huawei te detalje naknadno objaviti.

Bajtbox