Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Je li moguće?! – Samsung navodno u potpunosti ukida FE telefone!

Samsung je 2020. godine odlučio predstaviti jedan uređaj inspirisan fanovima. To je Samsung Galaxy S20 FE, koji je predstavljen kao četvrti član Galaxy S20 serije. Ovaj je telefon postigao izuzetan uspjeh, a ove je godine dobio nasljednika u vidu Galaxy S21 FE telefona. No, odustaje li Samsung od projekta FE telefona?

Samsung je na predstavljanju Galaxy S20 FE telefona 2020. godine, naveo da će svake godine predstavljati FE inačicu u okviru svoje Galaxy S flagship serije. Sammobile sada prenosi ekskluzivnu informaciju da bi Samsung mogao odustati, ili bar na neko vrijeme zaustaviti, FE projekat, ali po svemu sudeći, desit će se ovo prvo.

Naime, pomenuti portal prenosi da na osnovu informacija iz više izvora, saznaju da Samsung Galaxy S22 FE neće stići. Što je još gore, vrlo je vjerovatno da u budućnosti više neće biti Galaxy FE modela. Istina, postoji mogućnost da bude predstavljena još jedna verzija Galaxy S21 FE telefona sa slabijim, ali ovdje govorimo o pravom, istinskom nasljedniku Galaxy S21 FE telefona, kojega, čini se, neće biti.

Znamo da je Samsung još prošle godine trebao predstaviti Samsung Galaxy S21 FE, no to se nije desilo, nego je on predstavljen početkom ove godine, skoro godinu dana nakon predstavljanja Galaxy S21 serije. Nedugo nakon toga predstavljena je Galaxy S22 serija i čini se da Galaxy S21 FE nije prošao dobro na tržištu, ali samu situaciju zakomplikovao je upravo Samsung.

Galaxy S20 FE Android 12 One UI 4.0
Samsung Galaxy S20 FE

Prenosi se da je Samsung možda uvidio da za Samsung Galaxy FE telefone jednostavno više nema mjesta, jer su tu, pored tri telefona iz Galaxy S serije, i dva sklopiva telefona visoke klase.

Još jedan od dokaza da Samsung zaista ne radi na Galaxy S22 FE telefonu je i taj što smo prošle godine već u šestom mjesecu imali rendere i neke informacije o Galaxy S21 FE telefonu, a ove godine nemamo apsolutno nikakvih informacija o njegovu nasljedniku.

Naravno, ne radi se o službenim informacijama, ali Sammobile se poziva na više izvora.

Šta vi mislite? Je li ovo potencijalno dobar ili loš potez Samsunga?

Bajtbox