Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Još dva člana Galaxy A serije dobivaju Android 13

Samsung nastavlja s nadogradnjom svojih Galaxy telefona na najnoviji One UI 5.0, baziran na Androidu 13. Sada su pomenutu nadogradnju počela primati još dva člana Galaxy A serije – Samsung Galaxy A22 5G i Samsung Galaxy A02s.

Samsung Galaxy A22 5G prima nadogradnju na Android 13 u Indiji s brojem firmvera A226BXXU5CVK9. Pored Androida 13, odnosno One UI 5.0, nadogradnja sa sobom donosi i sigurnosnu nadogradnju za jedanaesti mjesec 2022. godine. Očekivati je da će ova nadogradnja vrlo brzo stići i u ostale zemlje.

Pored njega, Samsung One UI 5 nadogradnju šalje i na jeftini Galaxy A02s. Nadogradnja za korisnike ovog telefona trenutno je dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama i dolazi s brojem firmvera A025USQU1CVK2. Ipak, za razliku od Galaxy A22 5G telefona, ovaj dobiva sigurnosnu nadogradnju iz devetog mjeseca 2022. godine. No, s obzirom na to kojoj klasi pripada ovaj telefon, to nije iznenađenje.

Ako posjedujete Samsung Galaxy A22 5G ili Galaxy A02s, odlaskom u Postavke -­> Ažuriranje softvera, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja već dostupna. Ako nije, možete je očekivati u narednim danima. U svakom slučaju, preporučujemo da budete strpljivi i sačekate povratne informacije korisnikao koji su nadogradili telefone, radi eventualnih greški koje nadogradnja može sa sobom donijeti.

Samsung je na One UI 5.0 donio nekoliko novosti, koje, između ostalog, uključuju redizajnirani korisnički interfejs, koji omogućava prilagođavanje izgleda sata, palete boja, pozadine itd., a tu je i opcija video pozadine. Također, dodano je i novo obavještenje koje korisnike upozorava kada pokušaju podijeliti fotografije s osjetljivim informacijama poput pasoša ili bankovne kartice.

Listu Samsung uređaja koji će dobiti One UI 5.0 do proljeća sljedeće godine pogledajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox