Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Legendaran odgovor Winrar-a na Microsoftove najnovije značajke

WinRAR je legendarni softver koji je revolucionirao dijeljenje datoteka na mreži, zahvaljujući svojoj sposobnosti arhiviranja, šifriranja i komprimiranja cijelih mapa sadržaja u pojedinačne datoteke. Format .rar postao je široko korištena alternativa .zip-u zahvaljujući učinkovitijim algoritmima šifriranja i kompresije. Dok su neke alternative otvorenog koda poput .7z dovele u pitanje njegovu dominaciju posljednjih godina, on je i dalje jedna od najboljih Windows aplikacija svih vremena, koju koriste stotine milijuna ljudi.

.rar je format koji podržava istoimena aplikacija. S više od pola milijarde korisnika, to je daleko najpopularniji alat za arhiviranje na svijetu i može se koristiti za izdvajanje brojnih formata arhiviranja datoteka, a također dodaje šifriranje i zaštitu lozinkom. 

WinRAR je dugo bio predmet sprdnje zbog svog vrlo mekog pristupa “probnom” razdoblju. WinRAR možete besplatno preuzeti na probnoj osnovi u trajanju od 40 dana, ali je probno razdoblje notorno “lako” zaobići. U 20 godina nisam osobno kupio WinRAR, ali osjećam potrebu da to učinim nakon što sam vidio ovu ljupku objavu tvrtke na društvenim mrežama.

Službeni WinRAR profil objavio je klasični meme “this is fine” kao odgovor na vijest da Windows 11 dobiva izvornu podršku za .RAR format.

Microsoft je u posljednje ažuran s novostima za Windows 11. Ažuriranje za Windows 11 Moment 3 uključuje mnoštvo novih značajkiza OS. Izvorna podrška za .RAR trebala bi stići negdje u jesen, međutim, relativno brzo će se pojaviti u programu Windows Insider. U kojoj mjeri Microsoft planira podržati .RAR arhiviranje u sustavu Windows 11 ostaje nepoznato.

U svakom slučaju, ako želite sami provjeriti WinRAR, možete ga preuzeti sa službene web stranice. “Probno razdoblje” traje “40 dana,” ali možete kupiti trajnu licencu za 36 dolara. 

Platimo WinRar, oprostimo se od njega sa stilom…

IZVOR

Bajtbox