Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Može li 18 godina stari Motorola telefon pristupiti TikTok-u?

TikTok je u posljednje dvije-tri godine stekao ogromnu popularnost i svakim danom ona je sve veća. Ova aplikacija posebnu ekspanziju doživjela je tokom pandemije virusa COVID-19, a svakim danom broj korisnika na ovoj aplikaciji postaje veći. Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje, na kojima funkcioniše odlično. Međutim, kako izgleda kada sa 18 godina starim “klasičnim” telefonom pokušate pristupiti TikToku?

Na internetu se danas može pronaći i vidjeti sve i svašta. Ljudi pokušavaju razne stvari i to snimaju za svoje pratioce, a jedan takav pokušaj stiže od korisnika zvanog Stephen Smith.

Smith je na svom TikTok profilu objavio videozapis u kojem pokušava pristupiti upravo TikToku putem stare Motorole Razr V3. On najprije u internet pregledniku upisuje adresu, te se gotovo minutu pokušavao spojiti na TikTok. Ipak, na kraju mu je stigla poruka da podatkovni server nije dostupan. Pomenuti videozapis prikupio je više od 700.000 pregleda na TikToku.

Inače, Motorola Razr V3 preklopni telefon predstavljen je u trećem kvartalu 2004. godine. Telefon posjeduje TFT ekran dijagonale 2,2”, rezolucije 176 x 220 piksela. Telefon ima i sekundarni CSTN ekran rezolucije 96 x 80 piksela. Interna mamorija telefona je 5,5 MB, a telefon je mogao “podnijeti” 10 upućenih poziva, 10 primljenih i 10 propuštenih. Telefon ima i VGA kameru.

Motorola Razr V3 isporučen je sa baterijoma kapaciteta 680 mAh, a baterija je zamjenjiva. Ova baterija nudila je autonomiju do čak 280 sati, dok je korisnik mogao pričati 7 sati bez prestanka. Isporučen je u dvije boje – srebrnoj i crnoj u Special Edition.

Bajtbox