Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Na Galaxy S23 seriju uskoro stiže vrhunska funkcija

Samsung Galaxy S23 serija može se pohvaliti impresivnim karakteristikama. Među brojnim izdvajaju se i odlične performanse kamera, ali jedna funkcija kamere nedostaje ovoj seriji. Međutim, to će se uskoro promijeniti.

2x povećanje u portretnom načinu rada je funkcija koju trenutno ne posjeduju Galaxy S23 modeli. Ipak, ova funkcija će ubrzo stići na najnovije Galaxy S23 modele.

Samsung je već objavio bitnu nadogradnju kojom je poboljšao performanse kamera Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra telefona, a očekuje se da kompanija uskoro objavi još jednu nadogradnju za ova tri modela. Fokus ove nadogradnje bit će poboljšanje fotografija pri uslovima slabijeg osvjetljenja. Pored toga, Samsungov razvojni tim otkrio je i to da će ova nadogradnja uključivati i opciju zumiranja od 2x u portretnom načinu rada.

Trenutno Galaxy S23 trojac ima 1x i 3x režime zumiranja u portretnom modu aplikacije za kameru. Prva opcija daje portretne snimke uhvaćene glavnom kamerom, dok druga opcija daje portretne snimke uhvaćene 3x telefoto kamerom. Međutim, neki smatraju da je prva opcija preširoka, a da druga previše zumira. U tom smislu, nova opcija od 2x mogla bi biti idealna.

Ova će funkcija stići na sve modele iz Galaxy S23 serije sa sljedećim ažuriranjem softvera, za koje se očekuje da će biti objavljeno kasnije ovog mjeseca.

S obzirom na to da su do sada i stariji Samsungovi flagship telefoni dobijali značajne nadogradnje koje dobija i Galaxy S23 serija, očekivati je da će istu ovu nadogradnju dobiti i prošlogodišnja Samsung Galaxy S22 serija. U svakom slučaju, na našem portalu moći ćete ispratiti te informacije.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox