Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Napokon – Sljedeći iPhone SE model navodno donosi veliki redizajn

U trećem mjesecu ove godine Apple je predstavio treću generaciju iPhonea SE – iPhone SE 2022. Ako se Apple bude držao rasporeda, sljedeće godine trebala bi stići četvrta generacija ovog telefona u vidu iPhonea SE 2024. Sada saznajemo više informacija o njemu.

iPhone SE 2020 i iPhone SE 2022 imaju gotovo identičan dizajn, koji je zapravo zasnovan na dizajnu iPhonea 8. Međutim, čini se da će sljedeći iPhone SE model napokon dobiti redizajn.

Naime, kako prenosi Jon Prosser, sljedeći iPhone SE imat će dizajn baziran na iPhoneu XR iz 2018. godine. S obzirom na to da se radi o pouzdanom novinaru, ove informacije trebala bi se ispostaviti tačnim.

iPhone SE 2022 cijena specifikacije

Ovo će vjerovatno biti dobra vijest za potencijalne kupce ovog telefona, jer iPhone XR ipak donosi dosta moderniji dizajn u odnosu na iPhone 8.

Podsjećanja radi, treća generacija iPhonea SE stigla je početkom trećeg mjeseca ove godine, kada je Apple predstavio iPhone SE 2022. Kao što je naprijed navedeno, ovaj telefon stiže s dizajnom iPhonea 8. Tako telefon posjeduje ogromne okvire oko ekrana, a naročito ispod i iznad. Na donjem okviru nalazi se Touch ID. iPhone SE 2022 posjeduje IPS LCD ekran dijagonale 4,7“, rezolucije 750 x 1334 piksela, omjera stranica 16:9. Na zadnjoj strani telefon ima glavni senzor kamere od 12 MP f / 1.8 s podrškom za OIS i snimanje videozapisa u 4K rezoluciji pri 60 sličica u sekundi. Naprijed je selfie kamera sa senzorom od 7 MP f / 2.2.

Ono čime se najviše može pohvaliti ovaj telefon jeste procesor. Naime, iPhone SE 2022 pogonjen je istim čipom kao i iPhone 13 serija – Apple A15 Bionic, koji je izrađen u 5 nm proizvodnom procesu.

Bajtbox