Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Novi izvještaj – Xiaomi 13 Ultra mogao bi biti jeftiniji nego što očekujemo

Prošlog mjeseca kineska kompanija Xiaomi predstavila je Xiaomi 13 Ultra u Kini. Radi se o trenutno najboljem Xiaomijevom telefonu. On bi uskoro trebao stići na globalno tržište. Prije par dana pojavila se informacija o mogućoj cijeni uređaja u Evropi, a sada stiže još jedna koja se ne slaže s ovom prvom.

Xiaomi 13 Ultra najjači je član Xiaomi 13 serije. Prošle sedmice otkriveno je da bi cijena telefona u Evropi mogla biti 1499 EUR, ali sada neke evropske online trgovine otkrivaju da bi cijena mogla biti niža.

Tako holandski maloprodajni lanac Belsimper navodi da će cijena telefona za verziju 12/512 GB biti 1299 EUR, dok je njemački Gomibo naveo cijenu od 1277 EUR.

S obzirom na to da je ovo drugi izvještaj u pogledu cijena ovog telefona, a koji je suprotan prvom, moramo napomenuti da ove informacije uzimate s određenom dozom rezerve.

Podsjećanja radi, Xiaomi 13 Ultra pogonjen je Snapdragon 8 Gen 2 čipom, uparenim sa LPDDR5X RAM memorijom i UFS 4.0 internom memorijom. Čip se hladi putem Xiaomijeve Loo LiquidCool tehnologije. Ispod poklopca telefona nalazi se 5000 mAh baterija s podrškom za brzo punjenje od 90 W i bežično punjenje od 50 W. Baterijom upravljaju Xiaomijevi Surge P2 i Surge G1 čipovi.

Telefon posjeduje AMOLED ekran dijagonale 6,73“, rezolucije 3200 x 1440 piksela sa prilagodljivom stopom osvježavanja do 120 Hz. Iz kineske kompanije navode da panel može doseći i do 2600 nita svjetline. Četiri kamere ovaj telefon ima u kružnom izrezu, a sve četiri su optimizovane od strane kompanije Leica.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox