Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

OnePlus-ov potencijalni flagship killer stiže uskoro! – Ovo su detalji

Kineska kompanija OnePlus 07.02.2023. godine predstavit će OnePlus 11R. Iako je do sada otkriveno nekoliko specifikacija ovog telefona, sada je i kineska kompanija počela objavljivati neke detalje. Čime će se pohvaliti OnePlus 11R, OnePlus-ov potencijalni flagship killer?

Ovaj pametni telefon bit će pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8+ Gen 1 čipom. Riječ je o nešto jačoj verziji običnog Snapdragona 8 Gen 1, a ovaj se čip pokazao itekako dobrim i nije imao probleme sa toplotom kao obični 8 Gen 1. Plus verzija pokreće i prošlogodišnji OnePlus 10T. U svakom slučaju, ovaj će čip stići sa do 16 GB radne memorije (RAM-a). Još nisu poznati detalji o kapacitetu interne memorije telefona.

Ono što je još bitno naglasiti jeste da će OnePlus 11R stići s funkcijom RAM-Vita, a riječ je o tehnologiji koja ubrzava upotrebu memorije putem mašinskog učenja i umjetne inteligencije.

OnePlus je otkrio da će telefon stići s baterijom kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 100 W. OnePlus 11R moći će se u potpunosti napuniti za samo 25 minuta, tvrdi kineska kompanija.

Na zadnjoj strani telefon će imati glavni senzor kamere od 50 MP (Sony IMX890), ultraširoki senzor od 12 MP i makro senzor od 2 MP. Naprijed će biti selfie kamera sa senzorom od 16 MP.

OnePlus 11R bit će opremljen AMOLED ekranom dijagonale 6,74”, FullHD + rezolucije sa zakrivljenim ivicama.

Iz kutije će se telefon isporučiti sa Androidom 13 i OxygenOS 13 UI. Očekuje se da će telefon u Indiji koštati 40.000 INR, što je oko 490 dolara. Očekivati je da telefon stigne i globalno.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox