Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poznato je kako će izgledati Google Pixel 7a

Google je ove godine predstavio svoju flagship seriju – Google Pixel 7, koja uključuje dva modela. Međutim, američka kompanija naknadno će predstaviti i trećeg, najjeftinijeg člana ove serije – Google Pixel 7a. Ovaj pametni telefon sada je osvanuo na renderima.

Google Pixel 7a bit će treći član Pixel 7 serije i stići će kao nasljednik Google Pixel 6a telefona. Na najnovijim renderima ovog telefona primjećujemo da je Pixel 7, očekivano, uveliko dizajn posudio od običnog Pixel 7 telefona.

Tako telefon na zadnjoj strani ima gotovo identičan izrez kamere kao i Pixel 7. Međutim, prednja strana je nešto drugačija. Pri tome mislimo na ivice oko ekrana, koje su na Pixel 7a telefonu znatno deblje od onih koji se nalaze na običnom Pixel 7 telefonu.

Navodi se da će dimenzije telefona biti 152,4 mm x 72,9 mm x 9 mm (10,1 mm sa izbočinom kamere). Ovo su nešto veće dimenzije od prethodnika, ali ipak se to neće tako lako primijetiti.

Pixel 7a stići će vjerovatno u dvije boje – bijeloj i tamno sivoj, a Google će ih nazvati Charcoal i Chalk.

Kada je riječ o specifikacijama telefona, nedavno je navedeno da će Google Pixel 7a stići sa Full HD+ ekranom sa stopom osvježavanja od 90 Hz, koji je nabavljen od Samsunga. Ako se ova informacija ispostavi tačnom, to znači da će Pixel 7a na tom polju donijeti napredak u odnosu na prethodnika.

Prenosi se da će Pixel 7a donijeti još jedan napredak u odnosu na Pixel 6a, a radi se o podršci za bežično punjenje od 5 W. Pixel 6a ne podržava bežično punjenje.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox