Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Preuzmite slavnu Windows XP pozadinu u 4K rezoluciji!

Bliss iz Windowsa XP mogao bi biti među najgledanijim slikama u povijesti budući da je to bila zadana pozadina radne površine na operativnom sustavu objavljenom 2001. Bliss je neuređena fotografija s plavim nebom i zelenim brežuljkom smještena u Los Carnerosu u Kaliforniji. Snimio ju je američki fotograf Charles O’Rear u siječnju 1996. kamerom Mamiya RZ67, a Microsoft je 2000. otkupio prava na nju.

Razlučivost originalne Bliss pozadine možda neće biti dovoljno visoka da ispuni današnje zaslone. Ali postoji 4K render popularne Windows XP pozadine, objavljen od strane kolega s portala Ars Technica, a koji možete preuzeti u punoj rezoluciji s web stranice Microsoft Design koristeći ovu poveznicu . Iako pozadina izaziva osjećaj nostalgije, ima nekih razlika u usporedbi s izvornom kreacijom.

Možete pronaći mnoge druge visokokvalitetne pozadine koje je izradio Microsoftov tim za dizajn koji prikazuju moderan dizajn, slikovite poglede i nostalgične prizore. Na primjer, postoje pozadine s retro temom koje prikazuju staru aplikaciju Paint i ukinutog uredskog pomoćnika Clippy . Danas postoji moderni nasljednik Clippyja poznat kao Microsoft 365 Copilot koji koristi OpenAI GPT-4 veliki jezični model za generiranje relevantnog sadržaja na temelju korisničkih upita.

Podrška za Windows XP ukinuta je prije gotovo deset godina 2014., ali još uvijek radi na malom dijelu uređaja . Njegov aktivacijski algoritam je probijen nakon 21 godine , omogućujući korisnicima da aktiviraju operativni sustav izvan mreže.

Iako je Windows XP sada stara tehnologija, odlučni entuzijasti pokušavaju biti sigurni da ne bude lišen najnovijih ponuda. Programer pod imenom “FrankCYB” stvorio je verziju ChatGPT- a koja može raditi na starim operativnim sustavima kao što su Windows XP, Windows 2000, pa čak i Windows 95. Ponekad doista možemo reći what a time to be alive.

IZVOR

Bajtbox