Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

S8 Tab – Kao stvoren za izražavanje kreativnosti

Kreativnost je danas izuzetno važna u mnogim poslovima, a kako bismo bili što kreativniji u online svijetu potrebno je i da imamo uređaje koji nam omogućavaju i dozvoljavaju da pokažemo svoju kreativnost, ali i koji nam pomažu da tu kreativnost pretočimo u finalni proizvod.

Kompanija Samsung ima „čudo tehnologije“, kako ga zovu, a riječ je o tabletima kroz koje možete iskazati svoju maštu bolje nego ikada ranije. Tableti Samsung Galaxy Tab serije S8, S8+ i S8 Ultra donose 4K kvalitet videozapisa, ultra široku prednju kameru od 12 MP te dvostruku stražnju kameru od 13 i 6 MP. Ukoliko se želite dodatno poigrati sa pametnim vizuelnim prikazima, svoje skice nacrtane na papiru fotografišite i po njima crtajte S Pen olovkom koja stvara osjećaj pisanja po pravoj papirnatoj površini.

Multitasking

Dizajn inovativnih Samsung tableta je jednostavan i elegantan, a karakterizuje ga veoma tanak obim podruprt posebnom i vrlo čvrstom Armour Aluminium pozadinom. Sve tri verzije tableta podržavaju Samsung Dex, to jeste rad sa više prozora odjednom.

Galaxy Tab S8 Ultra je najveći Samsung tablet do sada, a donosi Super AMOLED zaslon dijagonale 14,6 inča, a tanak je samo 6,3 milimetra. Veliki zaslon donosi osjećaj neograničenog prostora u kojem možete izražavati svoju kreativnost, a četiri zvučnika koja podržavaju Dolby Atmos pružaju kristalno čist i jak zvuk koji vam može poslužiti kao dodatna inspiracija.

Najsavremeniji softver, prestižne karakteristike i besprijekoran ekosistem objedinjeni su u ovaj prenosivi uređaj koji je namijenjen za veću produktivnost, stvoren kao savršeni saputnik u svijetu stalne povezanosti. Galaxy Tab S8 serija korisnicima omogućava slobodu i fleksibilnost kakvu zaslužuju uz najbolje korisničko iskustvo – u poslu i zabavi bez obzira na to gdje se nalazite.

Galaxy Tab S8 donosi unaprijeđeno iskustvo video sastanaka zahvaljujući ultra širokim prednjim kamerama, tri mikrofona i inteligentnoj Auto-framing tehnologiji za profesionalno iskustvo video poziva. Ovaj tablet nudi iznimne mogućnosti multitaskinga uz unaprijeđene Multi-active Windows i Samsung Dex karakteristike, sigurno i lako dijeljenje datoteka uz Quick Share funkciju brzog dijeljenja koja je zaštićena šifrom, te moćnu produktivnost uz novi, iznimno moćan procesor od 4nm i elegantnu S Pen olovku.

Galaxy Tab S8 serija besprijekorno funkcioniše u skladu sa cijelim ekosistemom Galaxy uređaja, uz funkcije kao što su rad sa Second Screen dodatnim ekranom ili Buds Auto Switch karakteristikom za automatsko isključivanje slušalica.

Opremljen snažnim dvostrukim prednjim kamerama od 12MP, Galaxy Tab S8 Ultra mijenja korisničko iskustvo video poziva uz profesionalni 4K kvalitet videa. Unaprijeđeni hardver savršeno se uklapa sa softverom uz Samsung Auto-framing tehnologiju koja automatski zadržava fokus tokom poziva, dok istovremeno uvećava i smanjuje sliku kako bi se vidjeli svi novi učesnici video poziva. Ovi uređaji donose i besprijekorno čist zvuk jer sadrže tri ugrađena mikrofona s unaprijeđenom tehnologijom utišavanja buke kako bi se spriječila neželjena buka u okruženju. Četverostruki zvučnici s Dolby Atmos tehnologijom na sva tri Galaxy Tab S8 modela osiguravaju da sve zvuči savršeno, uz vjerne i jasne detalje.

Galaxy Tab S8 prvi je Samsung tablet koji podržava Wi-Fi 6E tehnologiju kako bi udvostručio protok mreže i ostvario maksimalnu brzinu Wi-Fi 6 standarda, a uz optimiziran kvalitet mreže korisnik se ne mora brinuti oko spore internetske veze. Osim toga, sadržaj se može dijeliti u sekundi uz iznimno brzi i sigurni 5G – bilo da je u pitanju priključivanje na virtuelno predavanje ili pregledavanje ulaznog pretinca elektronske pošte tokom vožnje.

Baterija za cijeli dan

Dodatno, Galaxy Tab S8 serija uređaja opremljena je pametnom baterijom koja traje cijeli dan i podržava sate i sate reprodukcije video sadržaja što je idealno kada su u pitanju filmski maratoni. Tako Galaxy Tab S8 podržava super brzo punjenje od 45W koje može napuniti bateriju do 100% u 80 minuta. Ako je drugim uređajima potrebno punjenje u pokretu, postoji mogućnost jednostavnog povezivanja Galaxy Tab S8 uređaja s Galaxy S22 pametnim telefonom preko USB-C kabla pa nevjerovatna baterija ovog tableta može poslužiti kao prenosni punjač.

Nove 4K mogućnosti snimanja tableta Galaxy Tab S8 Ultra pružaju kristalno čiste, upečatljive video sadržaje sa zadnjom i ultraširokom prednjom kamerom. Kreatori sadržaja i streameri sada mogu lako snimati online tutorijale i igranje video igrica uz prilagodljivu selfie video funkciju koja je sada ugrađena u aplikaciju Samsung snimač ekrana. Zahvaljujući alatu za uređivanje LumaFusiona, korisnik će imati mogućnost upotrijebiti svoj Galaxy Tab S8 i S Pen olovku za uređivanje 4K video materijala s velikom preciznošću.

Široki ekran Galaxy Tab S8 Ultra tableta omogućava laku podjelu sadržaja na više prozora podesive veličine kako biste mogli obavljati više zadataka istovremeno bez prebacivanja aplikacija. Sada u istom prozoru korisnik može pretraživati stranice, tražiti inspiraciju i praviti bilješke na slajdovima prezentacije.

Za inspiraciju u pokretu, sa S Pen olovkom korisnik može zabilježiti sve podsjetnike u novoj i poboljšanoj aplikaciji Samsung Notes te ih kasnije pregledati na svom pametnom telefonu. Spojem Galaxy Tab S8 serije i pametnog telefona Galaxy S22 Ultra, Quick Share opcija brzog dijeljenja pruža dvostruko brže dijeljenje fotografija, video sadržaja i datoteka između dva uređaja. Zahvaljujući Auto Switch funkciji, Galaxy Buds slušalice automatski će se upariti s Galaxy Tab S8 na vaš Galaxy S22, tako da korisnici mogu bez pauze prelaziti s jednog uređaja na drugi. Prvi put na Galaxy tabletima dostupna je aplikacija Samsung Health koja omogućava pretraživanje video sadržaja na temu fizičke kondicije, a sve kako bi korisnici još lakše pronašli odgovarajuće vježbe te na većem zaslonu pratili podatke o svom zdravlju i formi s Galaxy pametnog sata.

Za više informacija o Galaxy Tab S8 posjetite https://www.samsung.com/ba/tablets/galaxy-tab-s/.

(Sponzorirani članak)

Bajtbox