Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung šalje novu nadogradnju na starije telefone

Prije otprilike mjesec dana kompanija Samsung poslala je iznenađujuću nadogradnju na Samsung Galaxy S8 flagship seriju iz 2018. godine. Tada se navelo da će i neki drugi Samsungovi stariji telefoni dobiti istu nadogradnju i to se sada upravo dešava. Samsung Galaxy S6 serija iz 2015. godine počela je primati novu nadogradnju.

Samsung Galaxy S8 serija krajem prošlog mjeseca dobila je nadogradnju koja uključuje poboljšanje stabilnosti GPS-a i radi se o istoj nadogradnji koju je dobila i Galaxy S7 serija. Vjerovatno istu nadogradnju počela je primati i Galaxy S6 serija.

Samsung Galaxy S6 serija uključuje tri modela – Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge i Samsung Galaxy S6 Edge+.

Novo ažuriranje za ova tri pametna telefona trenutno je dostupno u Holandiji i Belgiji. U Holandiji nadogradnju dobivaju Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge s brojevima firmvera G920FXXU6EVG1, odnosno G925FXXU6EVG3, dok u Belgiji nadogradnju primaju Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 Edge+ bez SIM kartice. Očekivati je da se uskoro nadogradnja proširi i na ostala tržišta.

Iako se to ne spominje u dnevniku promjena, pretpostaviti je da se ipak radi o nadogradnji koja popravlja GPS, iako se radi o znatno manjoj nadogradnji u odnosu na onu koju su prethodno primili modeli iz Samsung Galaxy S8 i Samsung Galaxy S7 serija, kao i Samsung Galaxy J7. Dnevnik promjena navodi da je poboljšana stabilnost, ispravljene su greške, a tu su i nove i/ili poboljšane karakteristike, kao i poboljšanja performansi.

Nadogradnja je teška 13 MB, a ne uključuje ni novi sigurnosnu nadogradnju. Ipak, svaka nadogradnja za ovu seriju je iznenađenje s obzirom na to da je predstavljena prije 7 i po godina.

SOURCE/IZVOR

Bajtbox