Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Stiže li Xiaomi Box 4S Max na globalno tržište? – Xiaomi se oglasio

Prošle je sedmice Xiaomi u Kini, bez ikakve prethodne najave, predstavio novi Xiaomi Box 4S Max. Ovaj TV box stiže kao dobra nadogradnja u odnosu na Mi Box S/Mi Box 4K, koji su dostupni i globalno. No, hoće li Xiaomi Box 4S Max stići globalno? Xiaomi se oglasio…

Xiaomi Box 4S Max je na papiru izuzetan TV box, koji bi trebao nastaviti stopama već predstavljenih modela iz ove serije, koji su zaista dobar izbor i dan danas. Ipak, Xiaomi Box 4S Max donosi poprilične nadogradnje u odnosu na dosadašnje TV boxove iz Xiaomija, pa bi svakako bilo lijepo da ga vidimo i na globalnom tržištu. Međutim, čini se da se to za sada neće dogoditi.

Naime, u izjavi za Android Authority, iz Xiaomi Global dali su izjavu da trenutno kompanija nema u planu predstaviti ovaj TV box na globalnom tržištu, bar ne za sada. Dakle, iako sigurno u skorije vrijeme neće vidjeti Xiaomi Box 4S Max globalno, Xiaomi ne isključuje mogućnost da se to desi nekada u budućnosti, što naravno svi željno priželjkujemo.

Podsjećanja radi, Xiaomi Box 4S Max pokreće 64-bitni četverojezgreni Amlogic S905X3 procesor. On je uparen sa 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu, što je veliki napredak u odnosu na obični Mi Box 4S. Ovih 64 GB bit će i više nego dovoljno za pohranjivanje fotografija, videozapisa i aplikacija. U Kini Mi Box 4S Max stiže s unaprijed instaliranim MIUI za TV koji stiže sa MIJIA podrškom, XiaoAI glasovnom podrškom i Bluetooth daljinskih upravljačem.

Ovaj je TV box dostupan je na kineskom Jingdong (JD.com) i uskoro će biti moguće izvršiti narudžbu TV boxa. Cijena Mi Box 4S Max u Kini je 499 CNY, što je oko 75 dolara.

Sve detalje o Xiaomi Box 4S Max pročitajte OVDJE.

Bajtbox