Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Stiže Poco X5 5G! – Čime će se pohvaliti?

Brend Poco očigledno se sprema za predstavljanje novog pametnog telefona iz svoje ponude. Riječ je o modelu iz X serije, koji bi trebao nositi naziv Poco X5 5G. O njemu danas saznajemo nove detalje. Čime će se pohvaliti Poco X5 5G?

Ovaj pametni telefon u proteklih nekoliko sedmica dobio je nekoliko certifikata, uključuju BIS India i FCC. Sada dobiva i 3C i IMDA certifikate, što nagovještava njegovo skorije predstavljanje.

Kineski 3C otkriva da da Poco X5 5G ima broj modela 22101320C, a posljednje C označava da se radi o kineskom modelu. No, kako je telefon dobio još nekoliko međunarodnih certifikata, očekivati je da on stigne i globalno. Vratimo se na 3C certifikat. On otkriva da će telefon stići s podrškom za brzo punjenje 67 W, što je identična brzina punjenja kao kod Poco X4 Pro 5G telefona.

Na IMDA-i se telefon pojavio s istim brojem modela, ali tu nisu otkriveni nikakvi detalji. Ranije je otkriveno da će telefon imati dvopojasni Wi-Fi i 5G s podrškom za n5, n7, n38, n41, n77 i n78 5G pojaseve. Pored toga, otkriveno je da će telefon biti isporučen sa Androidom 13, preko kojeg će biti Xiaomijev MIUI 14.

Prenosi se da će telefon imati IPS LCD ekran sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Ispod haube, Poco X5 5G navodno će biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 778G+ čipom.

Sam Poco još se nije oglašavao povodom predstavljanja ovog telefona, no to bi se moglo desiti vrlo brzo, s obzirom na brojne certifikate. Naravno, sve ćete moći ispratiti na našem portalu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox