Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Uhvatite zvijezde u svoj telefon uz Galaxy S22

Jeste li ikada maštali o tome da uhvatite zvijezde u svoj telefon? Naravno, nemoguće je to uraditi u bukvalnom smislu, ali mogli biste to uraditi fotografijom. Na velikom broju telefona nije moguće da kada fotografišete zvijezde ili mjesec dobijete jasnu fotografiju koja će prenijeti ljepotu onoga što vidite okom na sliku u telefonu.

Istražite svoju umjetničku stranu

Međutim, kako tehnologija napreduje, tako i telefoni imaju sve više mogućnosti i ona mrlja koja vam se nekada prikazivala na ekranu kada uslikate mjesec ili tačkice kada pokušavate slikati mliječni put, sada izgledaju veoma jasno i jednostavno predivno.

Kompanija Samsung je na svojoj Galaxy S22 seriji napravila profesionalnu kameru pametnog telefona sa naprednim funkcijama Nightography, koja je sada još bolja od one ranije. Uz ažuriranu verziju Expert RAW aplikacije i potpuno novu aplikaciju pod nazivom Camera Assistant, moći ćete snimiti fotografije profesionalnog izgleda.

Expert RAW podiže već robusne mogućnosti noćnog fotografisanja S22 u moćnu Astrofoto funkciju. Ova potpuno nova funkcija omogućava posmatračima zvijezda i entuzijastima na otvorenom da snime jasne i lijepe fotografije sazviježđa i aktivnosti na tamnom nebu.

Jednostavno uključite Sky vodič da precizno odredite lokaciju sazviježđa, grupa zvijezda, maglina i drugih nebeskih objekata u našem Sunčevom sistemu. Vaša kamera će koristiti naprednu tehnologiju AI segmentacije i obradu više kadrova zasnovanu na kretanju nebeskog tijela kako bi snimio fotografije u određenom vremenskom periodu. Kao rezultat toga, snimit ćete zapanjujuće snimke zvijezda koje izgledaju kao da su snimljene vrhunskom profesionalnom opremom.

Ukoliko volite da istražujete svoju umjetničku stranu, možete iskoristiti prednost funkcije višestruke ekspozicije da snimite nekoliko slika odjednom, a zatim koristite režime preklapanja da ih kombinujete u jedan istaknuti snimak. Također, možete osloboditi svoju kreativnost i eksperimentisati tako što ćete postaviti nekoliko slika jednu na drugu kako biste stvorili nevjerovatne apstraktne snimke.

Da biste pristupili beta verziji Astrofoto i višestruke ekspozicije, idite na opcije Posebne fotografije u meniju Podešavanja Expert RAW-a. Aplikacija Camera Assistant vem omogućava da snimate fotografije pod vašim vlastitim uslovima.

Posebna promocija

Svako ko voli i uživa u fotografisanju ima neki svoj stil, pa je od vitalnog značaja imati kameru koja vam daje kreativne uzde. Sa novom aplikacijom Camera Assistant možete odabrati koje automatizovane funkcije želitee koristiti za potpuno prilagođeno iskustvo snimanja.

Aplikaciju možete preuzeti ili sa Galaxy Storea ili iz aplikacije Good Lock. Nakon što je aplikacija instalirana, možete pokrenuti funkciju klikom na ikonu aplikacije, navigacijom do aplikacije Good Lock ili pristupom izborniku Camera Assistant u okviru postavki kamere u vašoj matičnoj aplikaciji kamere.

Aplikacija Camera Assistant vam daje opciju da uključite ili isključite određene funkcije, uključujući automatsko mijenjanje objektiva, automatski HDR i brži zatvarač. Također, imate više opcija kada, naprimjer, odaberete broj slika koje želite snimiti nakon što se timer isključi.

Vjerujemo da su svi ljubitelji fotografije, pogotovo one noćne, sretni zbog navedenih noviteta koje telefoni iz S22 serije sada imaju, a kompanija Samsung spremila je i posebnu promociju za sve koji sinhronizuju svoju galeriju uz OneDrive, da mogu uživati u 6 mjeseci OneDrive memorije u oblaku od 100 GB uz Galaxy S22 seriju.

Više informacija o promociji potražite na linku.

(Sponzorirani članak)

Bajtbox