Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Velika promjena stiže na Instagram?

Društvena mreža Instagram jedna je od najpopularnijih platformi za objavu fotografija i videozapisa. Osnovana je 2010. godine u San Franciscu, a samo dvije godine poslije postala je vlasništvo Facebooka, odnosno današnjeg multinacionalnog tehnološkog konglomerata pod nazivom Meta.

Kroz prethodno desetljeće se jako razvijala i mogli smo vidjeti čitav niz manjih ili većih promjena. Prema informacijama, Instagram trenutno ima preko 2.3 milijarde korisnika mjesečno i vrijedi više od 100 milijardi dolara.

Prema glasinama koje danas možemo pronaći na poznatoj web stranici phonearena.com, a koja se poziva na industrijskog insajdera Alessandra Paluzzija Instagram je na pomolu da uvede novu veliku promjenu.

Kako se navodi uskoro biste mogli imati opciju da sami ograničite tko od vaših prijatelja/pratitelja može vidjeti vaše objave na Instagram storyu I na Instagram feedu. Za očekivati je da ćete prije toga morati kreirati svoju listu bliskih prijatelja koji će imati mogućnost vidjeti vaše objave koje su skrivene od ostalih. Kako je prikazano na ovoj twitter objavi, korisnici će pri kreiranju nove objave u izborniku imati posebno polje pod nazivom Audience gdje će se ta opcija moći odabrati.

Za sada je još uvijek nepoznato kada će ova opcija biti na raspolaganju.

Napomenimo i to da je od prošlog mjeseca uvedena nova opcija na Instagramu za koju je navodno bilo mnogo upita od korisnika i za koju CEO Mark Zuckerberg kaže da je bila jedna od najtraženijih uopće, a to je mogućnost dodavanja više linkova (poveznica) na korisnikov profil.

IZVOR/SOURCE


Bajtbox