Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Adnan Šerak: Imamo priliku da u nedjelju dobijemo novu Vogošću

U sali kulturno-sportskog centra u Vogošći održan je završni skup koalicije UJEDINJENI, koja na ovogodišnjim prijevremenim lokalnim izborima ima zajedničkog kandidata za načelnika Općine Vogošća, a to je Adnan Šerak.

Večerašnjem skupu su prisustvovali članovi partnerskih stranaka SDP-a, i Naše stranke kao i rukovodstvo Naroda i Pravde, na čelu sa predsjednikom Elmedinom Konakovićem, ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ispred koalicije UJEDINJENI obratili su se: Nihad Uk, zastupnik u skupštini KS i generalni sekretar Naše stranke, kao i predsjednik OO SDP-a Armin Hebib.

Oni su izrazili zadovoljstvo jer je Adnan Šerak čovjek koji ponosno korača ka svom cilju i ovu kampanji vodi časno i hrabro, saopćeno je iz NiP-a.

Predsjednik Naroda i Pravde, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine istakao je da je važno da se u Vogošći dogode promjene koje su se dogodile u drugim sredinama gdje je ovaj koncept dio vlasti.

“Adnan Šerak je čovjek koji savjesno, predano i odgovorno izvršava svoje zadatke, čovjek koji je ovu kampanju vodio na drukčiji način, prijateljski, fer i korektno. Pogledajte ovu punu salu, ljudi žele promjene i one će se u nedjelju dogoditi”.

Na kraju skupa priliku da se obrati iskoristio je i sam Adnan Šerak koji je istakao da je i sam želio da napusti Vogošću. Međutim, odlučio je da se izbori da Vogošća dobije sve ono što porodice i svi stanovnici trebaju.

“Hvala vam svima podršci, imamo priliku da u nedjelju dobijemo novu Vogošću onu koja odgovara potrebama svih nas i vjerujem da ćemo uspjeti zajedno da ostvarimo sve što smo stavili pred sebe i ispunimo sve što se od nas očekuje”, rekao je Šerak.

Raport.ba