Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Banjalučka ATV objavila imena OHR-ovog tima za državnu imovinu

Banjalučka Alternativna televizija, koja se prošle godine našla pod sanckijama Sjedinjenih Država zbog bliskih veza sa režimom Milorada Dodika, danas je objavila da je došla do imena “tajnih eksperata” koje je okupio OHR kako bi se bavili pitanjem državne imovine.

Prema informacijama ove televizije, članovi OHR-ovog tima za državnu imovinu su:

Mlađen Mandić, bivši pravobranilac BiH

Miloš Trifković, univerzitetski profesor iz Sarajeva

Larisa Velić, dekanesa Pravnog fakulteta u Zenici

Alternativna televizija piše da je dio tima trebao da bude i bivši ombudsman za ljudska prava u BiH, Ljubinko Mitrović, ali je nakon prvog sastanka napustio grupu.

Kako se navodi u tekstu, Mlađen Mandić je odbio govoriti za Atlernativnu televiziju, dok je Mitrović obrazložio svoje razloge napuštanja OHR-ovog tima.

“Ja sam jednostavno shvatio da će moje dalje učešće biti potpuno nepotrebno, nesuvislo, i da nema ja šta tu da radim jer neće doći do bilo kakvog rješenja o kompletnoj situciji i zbog toga sam odmah nakon te prve sjednice izašao i napustio tu radnu grupu”, kazao Ljubinko Mitrović za ATV.

ATV piše da je grupa formirana kako bi dala mišljenje o pitanju imovine, a ne da bi donosila bilo kakve odluke.

Iz Pravobranilaštva RS su poručili da nema odluka na nivou BiH kada je u pitanju imovina.

“Još jednom naglašavamo, da su opšte poznate činjenice da imovinsko-pravni poslovi isključivo u nadležnosti RS. I RS nastavlja kao i do sada razvojen projekte, davanje u zakup koncesije, upravljanje šumama na teritoriji RS kao i prethodnih 30 godina”, kaže Milimir Govedarica.

Raport.ba