Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Chollet o sastanaku sa članovima Predsjedništva BiH: U punom sastavu prvi put od 2005.godine

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarali su jučer, u odvojenim susretima, s pomoćnicom državnog sekretara za odbranu Marom Karlin i višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Sjedinjenih Američkih Država Derekom Cholletom. Povodom ovog sastanka na zvaničnom Twitter nalogu oglasio i Chollet.

“Pozdravio bi Predsjedništvo BiH u punom sastavu koji su tu zajedno po prvi put od 2005. SAD su posvećene budućnosti BiH. Pozvao sam članove Predsjedništva da slijede konstruktivno, dalekovidno upravljanje potrebno za stabilnu, suverenu, potpuno demokratsku zemlju”, napisao je Chollet na Twitteru.

Welcomed the full BiH Presidency to @StateDept for the first time since 2005. The U.S. is committed to BiH’s future. I urged Presidency members to pursue the constructive, forward-looking governance needed for a stable, sovereign, fully democratic country. https://t.co/7ctrfOFYvg pic.twitter.com/i3ylM7l7dH— Derek Chollet (@CounselorDOS) February 2, 2023

Podsjetimo, na sastanku sa pomoćnicom državnog sekretara za odbranu, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su upoznali sagovornicu sa sigurnosnom situacijom u Bosni i Hercegovini i drugim relevantnim temama. 

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su izrazili opredijeljenost ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama. Uključujući saradnju u oblasti sigurnosti, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Tokom sastanka sa višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Derekom Cholletom razgovarano je o aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i regiji, u svjetlu globalne situacije. 


Raport.ba