Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Članovi Predsjedništva BiH s Odborom za spoljne poslove američkog Senata

Članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić sastali su se danas u Washingtonu sa članovima Odbora za spoljne poslove Senata Sjedinjenih Američkih Država, predvođenim senatorkom Jeanne Shaheen.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je na sastanku razgovarano o aktuelnim spoljnopolitičkim temama, kao i unutrašnjim političkim, ekonomskim i bezbjedonosnim prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su se američkim senatorima na interesovanju, kao i pomoći koju Sjedinjene Američke Države u kontinuitetu pružaju institucijama na svim nivoima vlasti u BiH.

Tokom sastanka je konstatovano da je vlast na nivou BiH formirana u rekordno brzom roku, te da to predstavlja pozitivan pomak.

“Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH su istakli da je zajednički interes svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini očuvanje mira i stabilnosti, kao i punopravno članstvo u Evropskoj uniji”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su ocijenili da je dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji pozitivan signal za BiH, te izrazili opredijeljenost ka sprovođenju reformskih procesa važnih za dalji napredak na evropskom putu.

Raport.ba