Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Čolo potvrdila pisanje Raporta: Sebija mi je slala poruke da će me blokirati na telefonu

Sebija Izetbegović mi je slala poruke od kuće i rekla da joj ništa ne objašnjavam, da je ona mene blokirala, a ja sam njoj rekla da sam i ja nju blokirala. Potvrdila je tako pisanje Raporta Alma Čolo gostujući na Face TV nakon ostavke u SDA.

“Ona svakome piše poruke, stalno drži telefon u ruci. Valjda je visokoposlovna osoba pa joj stalno telefon mora biti u ruci.

Rekla mi je da nisam znala da vodim kampanju, da sam olako puštala Mašovića da govori, da govorim neistine o njoj… Bila je to nadmena prepiska. To mi se dešavalo i sa predsjednikom.

Znao mi je, kad nešto objavim na društvenim mrežama, pisati poruke da pita: kako sam to tako mogla napisati. Rekla sam mu da ja imam dovoljno godina i da on nije moj naredbodavac”, rekla je Čolo.

O tome zašto je SDA imala samo dva čovjeka u Domu naroda državnog parlamenta kaže:

“Kadrovska komisija je predložila da u Dom naroda idu dva čovjeka, naravno kadrovska radi po nalogu predsjednika, a da treći čovjek bude iz DF. Nikada SDA nije imala dva predstavnika u Domu naroda. Oni su sada svoj kapacitet prenijeli na DF. Predsjednik nije pitao Predsjedništvo SDA da li to treba uraditi.

Neko je od članova Predsjedništva predložio tajno glasanje i da ja budem na listi kandidata. U tom trenutku sjednica je prekinuta, navodno zbog pauze. Kasnije su rekli da se ne može to provesti jer nije prisutan taj koji je to predložio”, objašnjava Čolo.

Ona se također upitala zašto su se Šefik Džaferović i Amor Mašović prihvatili funkcija u Parlamentu BiH.

“Džaferović i Mašović su uredno otišli upenziju i uzeli otpremninu. Valjda sad SDA radi po principu SNSD-a koji također stalno kandiduje te penzionere”, rekla je Čolo.

“Sad imate 7.000 KM platu u Parlamentu, a uzeli ste penziju i otpremninu. Je li to pošteno?”, upitala se.

O koaliciji s DF-om kaže:

“Ja sam svjedočila da su pripadnici DF-a bili distancirani kad je u pitanju koalicija sad SDA, ali kad su dobili to mjesto u Domu naroda… Zašto im je SDA dala taj mandat, ne znam, to je odluka predsjednika”.

Kaže da je Sebija Izetbegović najbitnija osoba u SDA.

“Oni su smatrali da ne treba ni jedna žena iz SDA biti u zakonodavnom tijelu države. Toliko su žene bitne u SDA, osim jedne. Predsjednikova supruga je najbitnija osoba u SDA. Predsjednik ne bi tako radikalne poteze pravio. Ne mogu vjerovati da me nije ni priupitao, nije me ni nazvao da kaže zašto ovo radiš. Isto kao da je jedva dočekao. Ja sam vjerovatno neka smetnja u tom rukovođenju strankom jer opravdano kritikujem neke stvari. Ti potezi koje povlači ne liče na njega. Uvijek sam mislila da je on dobra osoba, vjernik, patriota, čovjek koji je sebe založio za interese države. Imala sam situacija kad sam u svojoj porodici morala ubjeđivati ljude da je to tako. I onda mi se ovo desi”, objasnila je Čolo.

“Otkad je njegova supruga (Bakira Izetbegovića op. a.) ušla u politiku, svaki potez kordinira i savjetuje se s njom. On više nije isti čovjek.

Svaki čovjek ima pravo da se politički angažuje. Ja vidim promjenu na predsjedniku od trenutka njenog angažmana.

Po meni se princip rukovođenja Kliničkim centrom prenio na stranku. Ko god želi da ide s Kliničkog, taj proces se samo ubrza, tako je isto i sa SDA. Ko god želi da ide, ni ne pita se zašto ide, nego mu se širom otvore vrata da se više nikad ne bi vratio.

Genjcu sam poslala poruku prije ostavke i nije mi ništa odgovorio. I onda će reći da se nisam ni s kim konsultovala”, kaže Čolo.

Raport.ba