Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Cure novi detalji SDA-ove ponude koja je faktički već odbijena

Još prošle sedmice Raport je objavio da SDA nudi Trojci, odnosno Osmorci, sastavljanje tzv. koncentracione vlade u kojoj će biti sve stranke.

Kako je Raportu potvrđeno iz SDA, predložio je to prvi Bakir Izetbegović tokom sastanka kod reis-l-uleme Husein ef. Kavazovića. Navodno se Izetbegović na licu mjesta upoznao i sa odbijenicom i razlozima za nju.

No, sad cure novi detalji takve ponude. Portal Politicki piše da SDA idalje razrađuje ovu ponudu, iako je u startu odbijena.

Prama pisanju ovog portala, SDA planira ponudi svog premijera koji bi bio prihvatljiv svima, pa i međunarodnoj zajednici – koju su navodno već upoznali s idejom i našli na oduševljenje.

Uglavnom, SDA želi predložiti Suada Huskića, načelnika Tešnja za premijera ili premijera SBK Tahira Lendu.

Ministre će valjda dijeliti svi.

No, osim što je taj (doduše ne ovako detaljn razrađeni) prijedlog navodno već odbila Trojka, danas je i lider HDZ-a Dragan Čović indirektno kazao šta misli o tome.

“Neki pokušavaju ući u novi proces pregovora, a ja sam jasno poručio da smo ih završili s partnerima. Sada samo treba vidjeti kako ih realizirati”, naveo je Čović u intervjuu za Večernji list.

Dakle, što se tiče Čovića, partneri su izabrani, a ovi što se pokušavaju uvući u vlast – mogu to zaboraviti.

Raport.ba