Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Defileom kroz centar Srebrenice obilježen Dan nezavisnosti BiH

Nekoliko stotina djece i građana Srebrenice i drugih mjesta prodefilovalo je kroz grad sa velikom zastavom Bosne i Hercegovine. Na taj način upućena je čestitka svim građanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“Obilježavanje važnih datuma i praznika u Srebrenici je preraslo u tradiciju. Radujemo se da su s nama i građani iz drugih mjesta i da nam pružaju podršku. Na ovaj način šaljemo poruku da živi i da će živjeti dok je svijeta i vijeka Bosna i Hercegovina”, rekao je zamjenik načelnika Srebrenice Hamdija Fejzić.

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine nagrađeni su i najbolji učenici koji su poslali radove na literarni i likovni konkurs u organizaciji udruženja “Djeca Srebrenice – nove generacije“, a uz sponzorstvo organizacije Dobro.ba i pojedinaca.

“Ponosni smo na djecu koja iz godine u godinu ispisuju najljepše riječi o svojoj domovini Bosni i Hercegovini, a kroz crteže pokazuju kolika i kakva je ljubav prema domovini. Djeca su naša najveća radost i pobjeda”, rekao je predsjednik Udruženja “Djeca Srebrenice – nove generacije” Bernis Ademović.

Prigodnim programom Dan nezavisnosti BiH će biti obilježen i u MFS Emmaus u Potočarima.

Organizatori obilježavanja Dana nezavisnosti BiH su zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić, predsjednik Skupštine općine Srebrenica Salko Tursunović, Udruženje “Moja adresa Srebrenica“, Udruženje građana “Djeca Srebrenice – Nove generacije“, MFS EMMAUS i MHD Merhamet Srebrenica uz podršku sponzora.

Vijest Defileom kroz centar Srebrenice obilježen Dan nezavisnosti BiH se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus