Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik kaže da je saopštenje Ambasade SAD o državnoj imovini “mlaćenje prazne slame”

Dokaz da je Republika Srpska u pravu kada ne želi da komunicira sa onima koji na najgrublji način skrnave Dejtonski mirovni sporazum je ponovljeni stav američke ambasade o imovini, napisao je predsjednik RS-a Milorad Dodik na Twitteru nakon što je Ambasada SAD ponovila tvrdnju da ‘državna imovina pripada državi’.

“Pozivajući se na član 1. Ustava, Ambasada SAD ga djelomično zlonamjerno citira.

U tom članu se navodi: “Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada ‘Bosna i Hercegovina’, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modifikovanom ovim Ustavom i sa postojećim međunarodno priznatim granicama”, piše Dodik pa dodaje:

“Ustav je precizno definisao tu unutrašnju strukturu i kaže: “Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.”

Доказ да је Република Српска у праву када не жели да комуницира с онима који на најгрубљи начин скрнаве Дејтонски мировни споразум је поновљени став Амбасаде САД о имовини.Позивајући се на члан 1 Устава, Амбасада САД га злонамјерно дjелимично цитира.У том члану се наводи:…

— Милорад Додик (@MiloradDodik) May 15, 2023

I tu je sve jasno napisano. Pitanje imovine riješili su Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH i sva imovina na teritoriji Republike Srpske pripada isključivo Republici Srpskoj. Kao što i imovina na teritoriji Federacije BiH pripada isključivo Federaciji BiH”.

Kaže da o tome neće i ne može biti bilo kakve rasprave.

“Ukoliko neko želi da razbije BiH, onda je nepoštovanje odredaba Ustava najbolji način. Ambasada SAD u BiH nije ni pozvana niti ovlaštena od bilo koga da tumači Dejtonski mirovni sporazum, a pogotovo ne Ustav BiH, tako da njihovo mišljenje o imovini nije obavezujuće ni za koga.

To je obično mlaćenje prazne slame, što bi rekao naš narod”, napisao je Dodik.

Raport.ba