Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik se susreo s Lavrovom. Tvrdi da je BiH eksperiment i kolonija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik susreo se sa ministarom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom na sigurnosnom forumu koji se održava u Moskvi.

Dodik se kao specijalni gost obratio na forumu. Rekao je da je “Bosna i Hercegovina nakon rata postala eksperiment i kolonija, bez uvažavanja historije i međunarodnog prava”.

Данас сам се током одржавања међународног безбједносног форумa у Москви сусрео с министром иностраних послова Русије Сергејeм Лавровoм. pic.twitter.com/d3eTafyeAV— Милорад Додик (@MiloradDodik) May 24, 2023

Putem videolinka prisutnima se obratio i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, s kojim se Dodik jučer susreo tokom boravka u Moskvi.

Dodik je rekao da je “srpski narod bio prva žrtva hegemonističkog procesa zapadnih faktora i NATO-a”.

“Prva NATO agresija izvedena je na RS, a potom i na Srbiju, pa na ostale zemlje”, rekao je on.

Dodik je istakao da je danas cjelokupna međunarodna politika u ubrzanoj dinamici i da se multipolarni poredak uspostavlja sa novim strukturama moći.

БиХ је након рата постала експеримент и колонија, без уважавања историје и међународног права.Данас сам се обратио на међународном безбједносном форуму у Москви и том приликом нагласио сам да је српски народ био прва жртва хегемонистичког процеса западних фактора и НАТО.Прва… pic.twitter.com/XgnTG7lumq— Милорад Додик (@MiloradDodik) May 24, 2023

“Novi izazov je buđenje ideologije nacizma i fašizma, kao oružja protiv Rusije. Ugrožena je evropska energetska bezbjednost jer je Evropa i dalje zavisna od ruskih energenata”, rekao je Dodik.


Raport.ba